Sosul de pesmet este foarte potrivit pentru masa de Craciun. Serveste-l alaturi de o friptura de pui si iti vei rasfata musafirii.
Ingrediente pentru sosul de pesmet pentru Craciun
- 1 ceapa cu 6 catei de usturoi
- 300 ml lapte
- 75 ml crema de smantana
- 6 boabe de piper negru
- 2 foi de dafin
- 100 gr pesmet alb proaspat
- 1 lingura unt
-
nucsoara proaspat macinata
Cum se prepara sosul de pesmet pentru Craciun
Pune ceapa intr-o tigaie, cu laptele, crema de smantana, boabele de piper si frunzele de dafin. Lasa-le pe foc pana incep sa fiarba, apoi inchide focul si lasa infuzia pentru 10 minute.
Laptele trebuie scurs intr-o sita, astfel incat sa fie separat de restul ingredientelor si se toarna inapoi, simplu , intr-o cratita curata.
Adauga apoi pesmetul, lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Daca ti se pare ca sosul este prea gros, mai poti adauga niste lapte. Adauga apoi untul, pune sare, piper si nucsoara. Toarna sosul intr-un castron.
Cum se serveste sosul de pesmet pentru Craciun
Se serveste alaturi de preparate precum friptura de pui sau curcan. De asemenea, poate sa fie racit si apoi congelat pentru o perioada de pana intr-o luna.