Sosul de castraveti acri se serveste rece, alaturi de friptura de pasare sau porc.
Ingrediente pentru sos de castraveti acri
2 castraveti murati in otet
2 cartofi fierti in coaja
2 cepe mari
2 galbenusuri crude
1 ceasca ulei (200 ml)
1 lingura mustar
1/2 lamaie
1 lingura otet
sare
Cum se prepara sos de castraveti acri
Curata cartofii de coaja, apoi da-i prin masina de tocat si amesteca-i cu cepele tocate marunt. Pune totul intr-un bol incapator si adauga castravetii taiati felii foarte subtiri.
Din galbenusuri, mustar si ulei, prepara o maioneza groasa, pe care o subtiezi treptat cu zeama de la o jumatate de lamaie si otet.
Toarna maioneza peste amestecul de cartofi si castraveti si omogenizeaza bine.
Cum se serveste sos de castraveti acri
Serveste acest sos dupa ce a stat minim o ora la rece, la frigider, langa friptura de porc sau pasare.
Foto: en.justmydelicious.com
#sosuri #retete #castraveti #castraveti acri
Sos de castraveti acri
Sos de castraveti acri Sosul de castraveti acri se serveste rece, alaturi de friptura de pasare sau porc.- 2012-06-05 2012-06-05
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului