Sosul Arrabiatta este picant si gustos, perfect pentru a fi folosit la paste. De obicei se foloseste la penne . Daca ai rosii proaspete de vara, foloseste-le pentru un sos Arrabiatta . Preparatul poate fi facut in aproximativ 35 de minute.
Ingrediente pentru sos Arrabiatta cu usturoi si busuioc
- 2 cani rosii decojite si tocate
- 2 linguri sos de rosii
- 2 linguri patrunjel proaspat
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 cana ceapa taiata
- 4 catei usturoi, tocati
- 3/8 cana vin rosu
- 1 lingura zahar
- 1 lingura busuioc proaspat, taiat
- 1 lingurita fulgi de ardei iute rosu
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/2 lingurita condimente italienesti
-
1/4 lingurita piper negru macinat.
Cum se prepara sosul Arrabiatta cu usturoi si busuioc
Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Soteaza ceapa si usturoiul in ulei cam 5 minute. Adauga apoi vinul, zaharul, pasta de rosii, busuiocul, sucul de lamaie, ardeiul iute, condimentele italienesti, rosiile si piperul.
Amesteca bine si lasa mancarea pe foc sa fiarba pana cand da in clocot. Da focul mai mic si lasa sa fiarba inca 15 minute.
Adauga apoi patrunjelul proaspat.
Cum se serveste sosul Arrabiatta cu usturoi si busuioc
Sosul Arrabiatta se serveste cu penne.