Daca pana acum ai folosit sosuri gata preparate, merita sa incerci varianta facuta in casa. Este rapid de realizat, iar gustul – incomparabil mai bun!
Ingrediente pentru sos Caesar (4 portii):
- 1 galbenus de ou crud (sau 1 lingura de maioneza, pentru varianta rapida)
- 2 fileuri de ansoa in ulei (optional, dar recomandat pentru gustul autentic)
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 lingurita de sos Worcestershire
- 1 catel de usturoi pisat
- 2 linguri de zeama de lamaie proaspata
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 linguri de parmezan ras
- Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
1. Daca folosesti ou crud, asigura-te ca este foarte proaspat si tinut la rece. Intr-un bol, zdrobeste fileurile de ansoa impreuna cu usturoiul, pana obtii o pasta.
2. Adauga galbenusul (sau maioneza), mustarul, sucul de lamaie si sosul Worcestershire. Amesteca bine cu un tel sau o furculita.
3. Incepe sa adaugi treptat uleiul de masline, in fir subtire, amestecand continuu, ca la o maioneza.
4. Cand sosul s-a ingrosat, adauga parmezanul si asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Cum il folosesti:
Toarna sosul peste frunzele de salata romana bine spalate si uscate, adauga crutoane si parmezan suplimentar. Pentru un plus de savoare, poti adauga piept de pui la gratar, ou fiert sau bacon crocant.
Sfat util:
Daca doresti o varianta mai lejera, poti inlocui o parte din uleiul de masline cu iaurt grecesc. Astfel, vei obtine un sos mai usor, dar la fel de gustos.
Preparat in casa, sosul Caesar ofera salatei un gust bogat si autentic, exact ca in restaurantele de top.