Sosuri

#ketchup #sos #reteta #culinar

Cum sa prepari ketchup picant

Foarte multe mancaruri se pot servi cu ketchup , insa cel din comert nu este intotdeauna cea mai buna alegere. Pentru a scapa de griji si pentru ca tu si familia ta sa mancati produse preparate in casa, iata o reteta simpla de ketchup.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 1,5 kg rosii decojite si tocate
  • 300 gr zahar
  • 150 gr ceapa tocata
  • 1ardei iute fara seminte
  • 50 ml otet balsamic
  • 4 catei de usturoi
  • jumatate lingurita piper sau boia iute.

Cum se prepara:

  • Toarna zaharul intr-o tigaie incinsa si amesteca pana cand acesta se caramelizeaza.
  • Se adauga usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiat bucatele.
  • Se amesteca in continuare dupa care se adauga rosiile, otetul balsamic.
  • Se lasa fiert pe foc mic, iar dupa ce amestecul devine cremos, se aduga piperul sau boiaua iute.
  • Ketchupul se lasa la racit, dupa care se pune in recipiente inchise ermetic si se depoziteaza intr-un loc racoros, cum ar fi camara.

Cum se serveste:

  • Ketchupul se serveste rece, cu orice preparat dorit si se poate folosi cu incredere la prepararea sosurilor pentru paste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare