Social

Zone libere de NATO in Ucraina

Parlamentul regional Harkov a decis ca orice act normativ cu privire la integrarea Ucrainei in NATO este lipsit de putere juridica pe teritoriul acestei regiuni din nord-estul teritoriului ucrainean si a facut apel la Rada Suprema (parlamentul unicameral de la Kiev) sa confirme la nivel legislativ statutul de neutralitate pentru Ucraina, scrie portalul Ukrainskie Novosti.

Autorii documentului mentioneaza ca actiunile puterii centrale de la Kiev, indreptate spre aderarea tarii la NATO, contravin dorintei majoritatii populatiei ucrainene si reprezinta o amenintare la independenta Ucrainei.

Anterior s-au declarat teritorii libere de NATO regiunile Donetk, Sevastopol si Feodosia (din sudul Ucrainei).

Sevastopolul vrea neutralitate


Administratia orasului-port Sevastopol a declarat ca va face atat cat ii permit competentele pentru ca Ucraina sa-si mentina statutul de neutralitate.

Kievul nu o data a criticat Consiliul municipal din Sevastopol pentru deciziile in sprijinul limbii ruse si in ceea ce priveste opozitia fata de procesul de aderare la NATO. Noi nu facem altceva decat sa confirmam la nivelul legislativului local ceea ce ne cer alegatorii nostri", a afirmat presedintele parlamentului local Valeri Saratov, in cadrul ceremoniilor desfasurate la Sevastopol, cu ocazia marcarii, ieri, a Zilei Federatiei Ruse.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea