Social

Zona Metropolitana se vede diferit din primarie si parlament

Realizarea Zonei Metropolitane Bucuresti (ZMB) starneste aprigi controverse. In timp ce printr-o hotarare din 2005 consilierii municipali au definit ZMB ca ingloband 94 de localitati , deputatii au adoptat un alt proiect ce face referire la un numar mai mic, de doar 62 de localitati. Initiativa de la Camera Deputatilor a fost adoptata si a ajuns in dezbatere in ianuarie 2006 la Senat. Intrebat cum califica acest demers, primarul general Adriean Videanu a declarat: "Eroare si ignoranta. Este definirea tipului de politica damboviteana. Sunt intrigat de aceste demersuri".
Intre timp, informatia nu circula din nicio parte catre locuitorii zonelor vizate sau catre oamenii de afaceri. Autoritatile publice locale din Bucuresti, Calarasi si Ilfov nu sunt deloc pregatite pentru abordarea eficienta a problemei viitoarei , iar Primaria Capitalei este acuzata de o ca "doseste" informatii care tin de acest subiect. O cercetare realizata intre factorii de decizie din cele sase sectoare ale Capitalei, cinci localitati din Ilfov si doua din Calarasi, releva ca niciunul dintre acestia nu a fost consultat asupra infiintarii Zonei Metropolitane Bucuresti (ZMB), iar autoritatile nu cunosc modul in care s-ar realiza concret ZMB, dar sunt de acord cu aceasta. "Exista riscul sa avem doar o constructie institutionala, sa dam o noua lege, dar sa functionam in continuare haotic", a declarat Dana Placintescu, arhitect . Aceasta atrage atentia asupra pericolului ca, fara o buna comunicare, Bucurestiul isi va crea alte cartiere "cu puturi si fose septice". Realizatorii cercetarii, reprezentantii ALMA -RO, sustin ca s-a uitat cea mai importanta componenta, oamenii. "Proiectam o lege doar pentru a schimba denumirile. Nu se transmit informatii catre oameni, nici macar oamenii de afaceri care sunt foarte interesati de investitii in cadrul ZMB", a declarat Eliza Teodorescu, coordonator de proiect.




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea