Social

Zoe Dumitrescu Busulenga s-a stins din viata la manastire

Decesul, in dimineata zilei de ieri, a academicianului Zoe Dumitrescu Busulenga, una dintre figurile marcante ale stiintelor umane din Romania, in ciuda faptului ca a fost o buna prietena a Elenei Ceausescu si ca l-a comparat pe fostul dictator cu Eminescu iar epoca sa, cu cea a lui Pericle, a dat nastere in lumea culturala si academica la nume-roase reactii de regret.
Fiind grav bolnava, in ultimii sase ani, Zoe Dumitrescu Busulenga s-a retras la Manastirea Varatec din Moldova, sub numele monahal sora Benedicta. "D-na Zoe", cum ii spuneau apropiatii si fostii studenti, ar fi implinit in august 86 de ani.
Sotul ei, Apostol Busulenga, a incetat din viata in urma cu aproape zece ani. Zoe Dumitrescu Busulenga avea o sora. Academicieni, oameni de cultura sau directori de institutii culturale isi exprima regretul fata de incetarea din viata a unuia dintre cei mai prestigiosi si cunoscuti critici si istorici literari.
(continuarea in 7 Plus )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea