Social

Ziua Ungariei sarbatorita la Targu-Mures

Ca in fiecare an, pe 15 martie maghiarii din Romania au sarbatorit ziua nationala a Republicii Ungare intr-un cadru festiv. La Targu- Mures maghiarii au ales sa sarbatoreasca evenimentul in doua tabere, in locuri diferite.

Membrii UDMR alaturi de numeroase oficialitatile politice de origine maghiara si aproximativ 2000 de simpatizanti au participat sambata la manifestarile organizate la Monumentul Secuilor Martiri, in timp ce reprezentantii Partidului Civic Maghiar, inregistrat recent in mod legal ca formatiune politica , au decis sa sarbatoreasca momentul la statuia poetului Petöfi Sándor.

Gazda manifestarii de la Monumentul Secuilor Martiri a fost actorul targumuresean Nagy Istvan, actor al Teatrul National iar prin fata microfonului s-au perindat Markó Béla, presedintele UDMR, Gyözö Bárczi, subprefectul judetului Mures, care a citit mesajul primului ministru al Romaniei, Janos Terenyi,

ambasadorul Republicii Ungare in Romania, care a citit mesajul primului ministru al Ungariei, Kellemen Attila, presedintele organizatiei judetene Mures a UDMR, Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor. Nu au lipsit de la manifestari Szabo Bella , consulul Ungariei in Romania, senatorul Frunda Gyorgy, Lokodi Edita Emoke, presedintele Consiliului Judetean Mures, Benedek Imre, consilier judetean, Benedek Istvan consilier local , viceprimarii Csegzi Sandor si Bakos Levente. (continuarea in Zi de Zi)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea