Social

# pacienti oncologici #pandemie #cancer

Ziua Supravietuitorului de Cancer - Ajutor in pandemie pentru pacientii oncologici

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marcheaza si in acest an Ziua  Supravietuitorului de Cancer prin lansarea unor initiative menite sa contribuie la cresterea supravietuirii si a imbunatatirii calitatii vietii persoanelor cu cancer.

 

“Pandemia a adus provocari in plus pentru multi supravietuitori ai cancerului, fie ele de natura medicala, emotionala sau sociala. Prin activitatea noastra zilnica, venim in sprijinul acestor pacienti si ii ajutam sa gestioneze mai bine boala, sa revina cat mai curand la aspectele importante ale vietii de dinaintea diagnosticului si sa gaseasca noi modalitati de a duce in continuare o viata normala.” spune Cezar Irimia, presedinte FABC.

In acest sens, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer pune la dispozitia pacientilor un call center – 0212530591 – unde pot afla informatii despre boala, primesc informatii medicale generale, beneficiaza de consiliere psihologica gratuita, planuri personalizate gratuite de nutritie si unde pot sesiza lipsa medicamentelor din piata. De asemenea, anul acesta, 150 de pacienti oncologici care s-au inscris la acest eveniment (Ziua Supravietuitorului de Cancer), vor primi acasa din partea FABC, un pachet informational personalizat pe tipul lor de cancer. Mai multe informatii despre acest proiect, regasiti pe site-ul www.fabc.ro

Anual, zeci de mii de romani sunt diagnosticati cu cancer, afectiune care poate da peste cap viata atat pe plan fizic, cat si psihic. In 2018 au primit diagnosticul 83.461 de romani, potrivit Globocan. Cea mai mare incidenta in Romania continua sa o aiba cancerul pulmonar (13,6%),  urmat indeaproape de cancerul colorectal (13,3%) si de cancerul de san (11,5%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea