Social

#desfasurare ziua marinei # ziua marinei 2021 #ziua marinei

Ziua Marinei se va desfasura in conditii speciale! Ce vor putea vedea romanii

Ziua Marinei se va desfasura anul acesta in conditii speciale, pentru al doilea an consecutiv dat fiind contextul epidemiologic. Va lipsi Zeul Neptun, vor lipsi multe scene spectaculoase de batalii navale, iar publicul nu va avea acces in preajma marinarilor si navelor de lupta. Pentru a nu aduna multimi uriase intr-un singur loc, Fortele Navale vor trimite navele de lupta in largul marii iar putinele ceremonii vor fi in Portul Constanta, departe de ochii curiosilor. Elicopterele vor survola flota de razboi, iar marinarii vor defila prin fata Garzii de Onoare.

 

Joi au avut loc primele repetitii in Portul Militar repetitiile generale dedicate Zilei Marinei Romane. Anul acesta, Ziua Marinei va inseamna un ceremonial naval in portul militar fara mult fast si in absenta scenelor de lupta.

Duminica, in Portul militar vor fi prezente doar oficialitati si inalte personalitati militare. Apoi, vapoarele iesite-n largul marii se vor alinia pentru parada. Turistii nu trebuie sa vina pana la Constanta ca sa le vada, pentru ca ele vor defila pe mare pana la Navodari si inapoi.

Pe deasupra plajei vor trece in survol, la mica altitudine, mai multe avioane militare romanesti, britanice si americane. Vor face doua tururi si vor saluta multimea la joasa inaltime.

Pe 14 august va fi organizata Ziua Portilor Deschise – singurul moment in care marinarii vor primi oaspeti din afara. Sambata asadar, turistii si localnicii sunt asteptati in port sa viziteze navele de lupta in ancora la cheu.

„Fregata Regele Ferdinand, un dragor maritim, doua nave militare fluviale si alte nave precum si expozitii interactive prezentate de scafandri militari, infanteristii marii, masini de lupta ale infanteriei marine, un elicopter Puma Naval, toate vor fi prezente la manifestari”, a declarat Cornel Pavel, purtator de cuvant Fortele Navale.

„Din cazua pandemiei luam si noi o serie de masuri valabile pentru persoanele peste 12 ani. Fie testare PCR sau anti-gen nu mai veche de 72 de ore, certificat de vaccinare COVID sau o adeverinta care atesta trecerea prin boala.Copiii sub 12 nu au au aceste restrictii”, a explicat Lucian Alexandru, medicul sef al Fortelor Navale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea