Social

Ziua Femeii si Ziua Barbatului ar putea deveni sarbatori legale

Expunere de motive: este „curios“ ca numai femeia are o zi dedicata ei.

Ziua Femeii (8 martie) si ar putea deveni sarbatori legale , potrivit unui proiect de lege intocmit pe baza unei initiative cetatenesti care prevede instituirea zilei de 5 mai ca Ziua Barbatului si declararea celor doua date drept sarbatori legale.

In expunerea de motive a initiativei publite in Monitorul Oficial se arata ca, desi femeia si barbatul sunt considerati egali, este „curios“ faptul ca numai femeia are o zi dedicata ei, nu si barbatul. „(...) studii si statistici internationale atesta faptul ca romanii au cea mai accentuata stare de stres din Europa. Un popor stresat poate deveni, in timp, neproductiv. Introducerea a doua ar putea avea un efect benefic pe termen lung: ziua libera ar asigura un moment bine-venit de respiro, pe deplin legitimat , in urma caruia cu totii am reveni mai motivati la activitatile obisnuite“, se arata in expunerea de motive.

„Refacerea in sarbatoare a unitatii primordiale a omului“


In plus, initiatorii spun ca „Romania are cele mai putine sarbatori legale din intreaga Uniune Europeana: doar opt zile pe an“. „Slovenia are 18, Slovacia 15, Bulgaria 13, Polonia 12, Austria 15, Malta 14, Franta 11 etc.“. „Instituirea in premiera in Romania a unei Zile a Barbatului, cat si refacerea in sarbatoare a unitatii primordiale a omului, prin dubla a femeii si a barbatului, vor fi un castig istoric si de imagine pentru tara noastra“, mai sustin initiatorii proiectului.

Pentru depunerea initiativei legislative s-a format un in conditiile art. 74 din Constitutia Romaniei si potrivit Legii nr. 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni. Toti cei 10 membri ai Comitetului de initiativa sunt domiciliati in Bucuresti.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea