Social

Ziua Circului european

Pe 19 aprilie , pentru prima oara batranul continent sarbatoreste Ziua Europeana a Circului, evenimentul fiind organizat de Asociatia Europeana a Circurilor.

Asociatia prezidata de domnul Urs Pilz, directorul artistic al Festivalului International de Circ de la Monte Carlo, are ca scop principal promovarea artei circului la cel mai inalt nivel. Astfel se doreste schimbarea mentalitatilor invechite, conform carora circul este un balci.

In aceasta zi, cele mai importante circuri din tari precum Olanda, Franta, Germania, Italia, Spania, Elvetia, Ungaria, Rusia, Principatul Monaco si Romania isi pun hainele de sarbatoare si prezinta spectacole deosebite, organizeaza zile ale portilor deschise , initiaza discutii cu presa si oameni politici, etc, pentru a atrage atentia, in mod demn si civilizat, aupra unui gen de spectacol cu un imens potential.

Multe dintre personalitatile marcante ale lumii si-au recunoscut fascinatia pentru circ. Pe aceasta tema s-au facut filme de colectie si generatii intregi de copii au petrecut cateva ore de bucurie sub cupola magica. Acele generatii, devenite acum generatii de parinti, asteapta cu nerabdare sa se reintoarca catre locul ce ofera aceleasi senzatii tari.

In circul modern, actul cultural este cel care primeaza in realizarea, cu mult curaj, a unor atractii ce uneori frizeaza imposibilul, pentru ca circul nu inseamna politica si fatarnicie. Arta de circ este performanta de neegalat, o arta complexa si poate nebunia de a te crede mai puternic decat fiarele. Circul este templul veseliei, este locul unde adrenalina este oferita spectatorilor cu pretul vietii. Aici trebuie sa existe numai respect.

Cum anul acesta, pe 8 martie, chiar in ziua decernarii premiilor celei de-a VIII-a editii a Galelor, in semn de recunoastere a inaltei pozitii ocupate in ierarhia mondiala, Circul & Variete Globus a primit invitatia oficiala de a face parte, ca membru cu drepturi depline, din Asociatia Europeana a Circurilor, s-a hotarat ca aceasta sarbatoare sa fie celebrata la Bucuresti, alaturi de alte capitale europene, prin avanpremiera noului spectacol: Padurea Fermecata .

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea