Social

Zina Dumitrescu: Am facut 21 de avorturi

Creatoarea de moda Zina Dumitrescu a facut o dezvaluire socanta in revista Tango: a renuntat la 20 de prunci pana cand a devenit mama lui Catalin. Apoi, dupa nasterea fiului ei, a mai facut un avort.

"Am facut avorturile pentru ca nu aveam timp de copii", a marturisit Zina intr-un interviu acordat revistei amintite. "Cu toate metodele de precautie pe care le invatasem de la bunica, pentru ca anticonceptionalele nu existau pe vremea aceea (n.r perioada comnista), nimic n-a functionat.

Mergeam de fiecare data la profesorul Panait Sarbu. Ma interna seara, imi facea anestezie, ma trezeam si nu mai aveam nimic", isi continua designerul trista poveste. Toate aceste intreruperi de sarcina nu au fost facute pentru ca Zina Dumitrescu nu a vrut copii, ci pentru ca a pus cariera pe primul loc. In acea perioada era manechin-creator la fabrica de confectii si era prezenta la fiecare targ de profil.

NEVASTA LA 19 ANI

"M-am maritat la 19 ani si primul chiuretaj l-am facut la 20. Eram studenta. Eram prea mica sa fac copii". Desi este convinsa ca fiecare avort in parte este un pacat, Zina crede in bunatatea acelui Dumnezeu Care iarta. Asta nu inseamna ca nu are remuscari.

"Am avut un frate care a murit la 21 ani si jumatate. In noaptea aceea, tatal meu a plecat sa-l caute si, dupa ce l-a gasit mort, s-a intors cu parul alb. Regret ca l-am nascut pe fiul meu, pe Catalin, prea tarziu.

Tata a murit in '65, iar eu l-am avut pe Catalin in '69. Cred ca daca ar fi avut mai devreme un nepot nu ar mai fi murit niciodata", si-a varsat Zina amarul.

UN COPIL PIERDUT

Creatoarea crede ca numarul mare de avorturi a fost cauza pierderii unei sarcini pe care ar fi vrut sa o pastreze: "Eram insarcinata in patru luni si jumatate. Eram la mare. Am simtit o puternica durere abdominala si m-am dus repede la toaleta. Incepuse sa curga sange, imi siroia pe picioare.

Tipam la sotul meu sa-mi aduca vata, ca pierd copilul. Am prins fetusul pe hartie igienica . Avea vreo 12 cm si se vedeau, ca firele de ata, oasele. Nu mi-am dat seama daca era baiat sau fata".

AVORTUL, METODA CONTRACEPTIVA

Chiar daca astazi metodele contraceptive sunt la indema, multe femei aleg, totusi, avortul, ne-a declarat un specialist in ginecologie de la Spitalul Clinic I. Cantacuzino. Sunt femei care fac sute de avorturi, fara sa incerce sa se protejeze.

Acest lucru poate sa fie foarte periculos, dar, daca intreruperile de sarcina sunt efectuate foarte devreme, acestea lasa doar o mica cicatrice pe peretele uterului. O sarcina ulterioara poate fi pusa in pericol daca se fixeaza pe uter chiar in locul cicatrizat.

7 BOTEZURI PENTRU 7 AVORTURI

Romanita Iovan a recunoscut si ea ca a facut sapte avorturi. De aceea creatoarea a decis sa naseasca sapte fetite. Acum Romanita este din nou insarcinata si vrea sa duca sarcina la termen.

Asta si din cauza ca, anul trecut, dupa ce sotul designerului a impuscat un hot ce intrase in vila acestora, Romanita a pierdut o sarcina pe care si-o dorise foarte mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea