Social

Ziarul lui CTP: "Prezent"

Media, publicitate

Ziarul lui CTP: "Prezent

C.T. Popescu, Lelia Munteanu, Adrian Ursu, Bogdan Chirieac si Mircea Dinescu au ales numele noului lor ziar, "Prezent", pentru a exprima "conectarea la realitatea zilnica", dar si implicarea publicatiei in evenimente: "Cu doua degete ridicate ca la scoala, pentru a spune: "Prezent, sint aici"", precizeaza CTP.
Noua publicatie va porni cu un tiraj tiparit de 100.000 de exemplare, in jurul datei de 1 mai. Cu exceptia lui Mircea Dinescu , care vrea sa scrie cel putin un editorial pe saptamina, redactia ziarului "Prezent" este alcatuita exclusiv din demisionarii de la "0". Mircea Dinescu isi propune sa fie "forta de reactie a ziarului".
Cristian Tudor Popescu , fostul redactor-sef de la "0", spune ca este acum "actionarul principal, directorul si redactorul-sef al ziarului". 2 este detinut de Popescu (32%), Ursu, Chirieac si Munteanu (cite 16%) si Dinescu (20%). Conducerea va fi asigurata de un Consiliu Director asemanator cu cel de la "0", caruia i se adauga Dinescu, ca senior editor.
Publicatia va avea un format intermediar intre broadsheet (mare, gen "0") si tabloid (mic, gen "Libertatea"), cu 12-16 pagini preponderent alb-negru. Chiar si prin lipsa culorii, C.T. Popescu vrea sa accentueze linia editoriala "serioasa, profesionista si de calitate".
El afirma ca nu a stabilit o pozitionare, un tiraj vindut de atins si un plan de actiune pentru urmatoarele luni: "Nu avem tendinte de marketing, avem doar o strategie obisnuita de publicitate". Mircea Dinescu adauga: "Noi nu vom creste la umbra nimanui, asta este strategia noastra de publicitate".
Ziarul va avea redactia la Casa Presei Libere .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea