Social

Ziaristi batuti si amenintati pentru anchetele publicate

Doi ziaristi au fost agresati si amenintati la sfirsitul saptaminii trecute, in urma unor anchete publicate in ziarele locale.

Redactorului-sef al saptaminalului Informatia din Petrosani i-a fost incendiata usa apartamentului, vineri seara, in timp ce Ileana Firtulescu se afla in casa impreuna cu fiica sa, Anca. Vecinii au stins focul, fara ca usa de metal sa pateasca ceva si fara sa o anunte pe Ileana Firtulescu.

Ziarista a vazut abia simbata dimineata urmele incidentului. Cind a iesit din casa, a gasit si un bilet scris de mina, care fusese probabail agatat in tocul usii. A fost ultima ta audiere. Vezi sa nu-i trebuiasca la Anca mai multi bani de medicamente. E doar un avertisment, ne-a dezvaluit Ileana Firtulescu continutul mesajului, adaugind ca nu sint multi cei care cunosc faptul ca fiica ei este bolnava . Jurnalista a mai spus ca amenintarile ar fi urmarea unor anchete publicate de ea, referitoare la taxele de protectie percepute in lumea interlopa sau la mafia cautatorilor de aur de la Sarmisegetuza.

Si Szasz Lorand, corespondentul din Carei al Gazetei de Nord-Vest, a fost agresat vineri. Un functionar al primariei, Veress Tamas, l-a atacat pe ziarist cu o galeata de balegar si rumegus , pe care a vrut sa i-o toarne in cap. Szasz Lorand ne-a declarat ca, in timpul busculadei, i-au fost sparti ochelarii si telefonul mobil.

Reporterul publicase mai multe anchete despre sotia functionarului, care, potrivit ziaristului, detine un manej in centrul Careiului, conectat la reteaua publica de electricitate si fara autorizatie sanitara de functionare. Politia a deschis dosare penale in ambele cazuri.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea