Social

Zenit Sankt Petersburg a castigat finala Cupei UEFA

Sankt Petersburg a invins aseara Glasgow Rangers , scor 2-0, spulberand astfel visul scotienilor de a castiga Cupa UEFA.


Orasul Manchester a gazduit aseara finala Cupei UEFA, care a aliniat la start doua echipei fara performante notabile in Europa anterioare: Rusii de la Zenit Sankt Petersburg, o echipa spectaculoasa, care reusise sa scoata din cursa echipe mari cu ar fi Bayer Munchen, si Glasgow Rangers, scotienii cu cea mai buna aparare, care incasasera doar doua goluri in 8 partide.


Zenit, proaspati campioni ai Rusiei, au inceput fara cel mai important jucator al lor, golgheterul competitiei, Pogrebniak. In lipsa acestuia Zenit s-a bazat in atac pe si turcul Tekke.

repriza a fost lipsita de faza clare pe poarta, dar atat balanta de ocazii, cat si posesia balonului au inclinat in favoarea rusilor.

Precum era de asteptat, cea de-a doua repriza a fost extrem de diferita. Scotienii au intrat pe teren motivati sa doboare echipa rusa care ii dominase clar pana in acel moment. In minutul 53, Darcheville rateaza prima ocazie de deschidere a scorului.

In minutul 65, portarul scotienilor iese riscant , Arsavin scapa singur, dar fundasul Papac scoate de pe linia portii.

Numai cinci minute mai tarziu, Denisov urca in atac, ii paseaza lui Arsavin, care il executa scurt pe portarul scotian. Era 1-0 pentru Zenit.

Scotienii au trecut pe langa egalare, spre finalul partidei, prin noul intrat, Nacho Novo. Lovitura de gratie a rusilor a venit in minutul 90, prin Zarianov, care a reusit sa-l invinga din nou pe portarul Alexander.

Zenit castiga finala Cupei UEFA, si devine ce-a de-a doua echipa din Rusia care cucereste acest trofeu dupa TSKA Moscova in 2005.

Pentru cele mai importante ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea