Social

Zeci de elevi vasluieni au mers pe jos la scoala pentru ca microbuzele lor au transportat voturile

Zeci de elevi vasluieni fie au fost nevoiti sa mearga la scoala pe jos, intre trei si zece km, fie nu au mai ajuns deloc, deoarece microbuzele cu care mergeau de obicei la cursuri au transportat buletinele de vot la Biroul Electoral Judetean, transmite corespondentul NewsIn.

Soferii microbuzelor sustin ca au primit ordin de la primari sa aduca buletinele de vot. Reprezentantii Inspectoratului Scolar au precizat ca autoritatile locale pot folosi aceste microbuze , dar fara sa afecteze transportul elevilor la scoala.

“Directorii unitatilor scolare nu au anuntat inspectoratul ca microbuzele scolare nu au transportat elevii catre scoala si nu inteleg de ce. Stim ca in trei comune, elevii au mers pe jos sau nu au mai ajuns deloc la scoala. Exista un contract incheiat intre autoritatile locale si unitatile scolare care nu a fost respectat”, a declarat inspectorul general Florin Ciuariu.

Inspectorul scolar va demara o ancheta, iar cei care vor fi gasiti vinovati, vor fi sanctionati. Prefectul judetului Vaslui, Ciprian Iftimoaei a precizat ca primarii ar fi trebuit sa gaseasca alte solutii pentru a transporta buletinele de vot, astfel incat elevii sa nu aiba de suferit.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea