Social

Zeci de dosare privind taxa auto au ajuns in instanta

Primele aproximativ 50 de dosare referitoare la recuperarea sumelor platite pentru taxa de prima inmatriculare au fost inregistrate la Tribunalul Galati, a anuntat, intr-o conferinta de presa, presedintele Automobil Clubul Roman ( ACR ) Galati, Sorin Iulian Bors.

"Juristii nostri au lucrat la aproximativ 50 de astfel de dosare, care au fost inaintate pana acum instantei si urmeaza sa fie luate in discutie. Alte 30 de astfel de cereri venite de la cetateni se afla in lucru la Bucuresti, la departamentul juridic al ACR", a declaratSorin Iulian Bors.

Potrivit acestuia, cauzele referitoare la recuperarea taxei de prima inmatriculare vor fi sustinute in fata judecatorilor de catre cei care se considera pagubiti, acestia nefiind reprezentati de un avocat al organizatiei. "Datoria pe care ne-am asumat-o de la bun inceput a fost aceea de a sprijini acesti oameni sa isi structureze un dosar . De fapt, juristii nostri sunt cei care au format dosarul si au formulat motivele actiunii.

Urmeaza ca fiecare sa isi sustina cauza in fata judecatorilor", a mai spus presedintele ACR Galati, care a precizat ca de un astfel de suport juridic nu pot beneficia decat cei care sunt membri ai ACR si au achitat cotizatia.

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Galati, George Marinescu, a declarat, la randul sau, ca de la 1 ianuarie 2008 si pana la 31 martie institutia a primit 114 cereri de la cei care au platit deja aceasta taxa, valoarea totala a sumelor achitate fiind de 682.000 lei. "Saptamana care a trecut celor 114 cereri li s-au adaugat alte 26, valoarea achitata fiind de 154.000 lei.

Tuturor le raspundem in termenul legal ca nu exista prevederi legislative care sa permita restituirea banilor", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Galati. Potrivit acestuia, in 2007, in Galati, din taxa de prima inmatriculare s-au incasat 13,2 milioane de lei pentru 5.974 de vehicule.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea