Social

#amanare #curtea de apel #magistrati

Zeci de dosare amanate de magistrati in 30 de minute

Magistratii se razbuna pe romani pentru neintelegerile cu Ministrul Justitiei. Protestul judecatorilor de luni va amana unele procese pana in 2010.

Protestul judecatorii impotriva taierii sporului suprasolicitare neuropsihica (50% din salariu) si cel de confidentialitate (15%) a amanat zeci de dosare numai la Curtea de Apel Bucuresti.

In prima zi a protestului, 69 de dosare au fost "rezolvate" in 30 de minute la Sectia 9 contencios -administrativ. Magistratii le-au amanat pe toate pentru octombrie si noiembrie.
 
Sectia 7 comercial a amanat 37 de dosare, toate privind insolventa unor firma. Judecatoarea Laura Andrei, vicepresedintele tribunalului, a explicat insa pentru Cotidianul ca amanarile din zilele urmatoare vor duce dosarele pana in ianuarie 2010.

Singura exceptie la protestul magistratilor a fost sectia penal, unde judecatorii au avut de hotarat prelungirea unor mandate de arestare. Protestul magistratilor s-au putea prelungi pentru ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu , nu da semne ca ar ceda in fata presiunilor de a pastra sporurile in noua grila de salarizare. Ministerul are de platit pana acum 300 de milioane de euro, din drepturile castigate de magistrati in justitie.

"Asa cum arata grila de salarizare astazi, la momentul la care discutam, salariile magistratilor nu se micsoreaza. Sunt in discutie sporurile de 50 la suta si 15 la suta. Este foarte greu sa presupun ca vor ramane", a declarat Predoiu, citat de Gandul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea