Social

#autoturisme blocate #nameti #ambulante #viscol #zapada

Zeci de autoturisme si o ambulanta blocate in nameti! O gravida a nascut acasa

Zeci de oameni au ramas blocati in nameti, in judetul constanta. Zapada viscolita, masora pe alocuri pana la 9 metri in inaltime, dupa ce un ciclon din Marea Neagra a adus un viscol cumplit in estul si dus-estul tarii.

 

In judetul Constanta, aproximativ 30 de autoturisme se afla blocate in zapada, de mai bine de 12 ore, pe drumul dintre localitatile constantene Nicolae Balcescu si Dorobantu. Aici, nametii masoara pe alocuri pana la 9 metri in inaltime.

Sinistratii se afla in apropierea unei benzinarii insa accesul catre aceasta este blocat, oamenii fiind nevoiti sa care combustibil in bidoane pentru a-si incalzi masinile.

Autoritatile au anuntat ca se actioneaza in aceste momente cu utilajele regiei de drumuri judeten, iar in sprijin a venit si armata.

Ambulanta inzapezita in Tulcea

In judetul Tulcea, o ambulanta cce transporta un bolnav a ramas inzapezita si se intervine pentru deblocarea acesteia. Pacientul este stabil, potrivit stirileprotv.ro

O gravida a nascut acasa

O gravida a nascut singura, acasa, miercuri dimineata, in localitatea Dridu din Ialomita. Femeia a sunat la 112 cand au inceput contractiile insa din cauza viscolului si a drumurilor inzapezite, ambulanta nu a putut ajunge la aceasta in timp util.

"Miercuri, in jurul orei 7,00, ambulanta a ajuns la Dridu, insa gravida nascuse deja. Am inteles ca sunt bine atat mama cat si bebelusul. Se fac eforturi ca acestia sa fie transportati la Spitalul din Urziceni" a declarat, pentru agerpress.ro, capitanul Geoge Damian, purtatorul de cuvant al ISU Ialomita.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat ca in cursul noptii de marti spre miercuri echipele ISU au avut 97 de interventii, 409 masini au fost deblocate si peste 1 000 de persoane au fost salvate.

"La aceste moment intervin aproximativ 17.500 de lucratori ai MAI. impreuna cu alt personal. 1.002 persoane au fost salvate pana la 6,00 dimineata, 409 masini au fost deblocate. Cele mai multe masini - 245 - au fost deblocate in judetul Constanta, fiind salvate 816 persoane", a precizat secretarul de stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea