Social

Zece profesori din Capitala, dati afara de la Bac dupa ce au inchis ochii la elevii care copiau

Zece profesori din Capitala au fost scosi din examenul de bacalureat dupa ce au fost neglijenti in supravegherea elevilor, la proba scrisa obligatorie a profilului , a declarat, marti, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

"Practic, profitand de neglijenta profesorilor, elevii au avut posibilitatea de a se inspira, la rezolvarea subiectelor, din surse nepermise in examen . Profesorii vor fi sanctionati prin faptul ca nu vor mai face parte niciodata dintr-o comisie de examen", a mai spus Marian Banu.

Potrivit ISMB, tot la proba scrisa obligatorie a profilului, desfasurata marti dimineata, 27 de elevi au fost scosi din examen dupa ce au fost prinsi copiind sau vorbind la telefonul mobil.

Ministerul Educatiei a anuntat, inainte de inceperea examenelor, ca profesorii care, in timpul bacalaureatului, fraudeaza in vreun fel examenul, respectiv inlocuiesc sau falsifica lucrari, le spun elevilor solutiile sau sunt neglijenti, vor fi sanctionati penal.

Examenul de bacalureat va continua, miercuri, cu proba scrisa la una dintre disciplinele corespunzatoare specializarii, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea