Social

#rmani #pirati #somalezi #rapiti #marinari

Zece marinari romani se afla in mainile piratilor somalezi

Zece romani se afla in mainile piratilor somalezi. Conform informatiilor oferite de Ministerul roman al Afacerilor Externe, cinci marinari romani se afla la bordul navei capturate sambata de piratii somalezi, numarul total al cetatenilor de origine romana aflati in custodia raufacatorilor ajungand astfel la zece.

Cei cinci romani capturati sambata faceau parte din echipajul alcatuit din 16 persoane – zece italieni, cinci romani si un croat, aflat la bordul unui remorcher sub pavilion italian apartinand societatii Micoperi Marine Contractors care a fost capturat in Golful Aden. Conform Ministerului roman al Afacerilor Externe, citat de Cotidianul, numarul romanilor capturati in apele pline de pirati din largul coastei Somaliei se ridica astfel la 10 din totalul de 270 de prizonieri .

Sambata, armatorul italian a primit un e-mail de pe nava rapita, trimis cel mai probabil de catre pirati, in care se facea anuntul capturarii. Dupa aceea nici o informatie nu a mai ajuns la firma care detine vasul.

Autoritatile romane au precizat ca pastreaza legatura cu autoritatile italiene si cu familiile celor cinci cetateni romani, asa cum se intampla si in cazul celorlalti romani care au fost rapiti pana acum. Alti cinci marinari romani de pe doua nave sunt in prezent rapiti de piratii somalezi, trei dintre ei facand parte din echipajul vasului grecesc Titan, capturat in 20 martie. Alti doi romani se aflau pe vasul grecesc Saldanha capturat in 22 februarie.

In ambele cazuri, armatorii navelor capturate se ocupa de negocierea eliberarii marinarilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea