Social

Zece cluburi portugheze, acuzate de coruptie si spalare de bani

Zece cluburi portugheze de fotbal au fost acuzate de politie ca ar fi implicate in acte de coruptie si spalare de bani , a anuntat cotidianul lusitan "Correio da Manha", citat de AFP.

Ziarul, care citeza surse anonime din cadrul politiei, afirma ca autoritatile vor cerceta conturile bancare ale celor 10 cluburi /care nu sunt numite/, in cadrul unei vaste anchete.

"Este vorba de o retea foarte complexa, care implica utilizarea de banci din strainatate", a precizat politia, citata de cotidianul lusitan. Potrivit aceleiasi surse, Federatia portugheza de fotbal /FPF/ sprijina ancheta politiei. Presedintele FPF, Gilberto Madail, a declarat ziarului citat ca Ministerul public portughez a solicitat mai multe documente referitoare la noile stadioane, care vor gazdui meciurile Euro 2004, aflate in prezent in constructie. "Am raspuns imediat acestei cereri", a afirmat Madail.

Cluburile portugheze si autoritatile din orasele care vor gazdui meciurile turneului final au cheltuit aproximativ 500 milioane de euro pentru construirea a sapte noi stadioane si renovararea altor trei arene, in perspectiva Campionatului European din anul 2004.

In decembrie 2002, presedintele clubului Vitoria Guimaraes, Antonio Pimenta Machado, aflat in acest post din 1980, a fost arestat si acuzat de deturnare de fonduri si falsificare de documente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea