Social

#inteligenta #zahar #memorie #dulciuri #studiu #creier #obezitate

Zaharul prosteste. Consumul sporit de dulciuri afecteaza inteligenta

Zaharul nu iti afecteaza doar aspectul fizic, ci si abilitatile cognitive, arata o echipa de cercetatori de la Universitatea de Stat din Oregon, SUA. Cu alte cuvinte, nu doar painea prosteste, ci si zaharul.

 

Astfel, o dieta bogata in glucide si lipide determina schimbari la nivelul bacteriilor intestinale care sunt corelate cu pierderi semnificative ale abilitatilor creierului de a face conexiuni precise, dar si cu o mai slaba adaptare a organismului la schimbarile de mediu, scrie huffingtonpost.com. Cercetatorii au stabilit ca un consum regulat de zaharuri e menit sa incetineasca procesul gandirii, afectand memoria pe termen scurt si lung, dar si capacitatea de a invata.

Flexibilitatea cognitiva slaba se poate manifesta prin dificultati de intelegere a unor concepte noi sau de adaptare la noi experiente. Asta nu inseamna ca zaharul trebuie eliminat total si inlocuit cu indulcitori artificiali. Huffington Post scrie ca studii recente au demonstrat faptul ca indulcitorii artificiali pot produce la tulburari metabolice si pot provoca obezitate. Asadar, nu e indicata renuntarea la zahar, ci consumarea acestuia in cantitati cat mai mici posibil.

Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea