Social

Zaharul nu provoaca deficit de atentie la copii

Zaharul nu este vinovat de declansarea problemelor comportamentale si a deficitului de atentie la copii, se arata intr-un studiu norvegian. Cercetatorii au analizat influenta sucrozei asupra comportamentului copiilor si nu au gasit nici o legatura intre acestea.

 Cercetatorii spun ca dieta influenteaza in mod real capacitatile de atentie si asimilare a informatiilor la copii, insa zaharul nu este factor favorizant. Doar asocierea lui cu aditivi sau alte ingrediente poate duce la crearea unui cocktail periculos pentru sanatatea copiilor. Cercetatorii spun ca, desi studiul aduce un plus in favoarea zaharului, acesta trebuie sa constituie in continuare un motiv de ingrijorare pentru sanatate publica.

Studiul nu doreste sa promoveze consumarea zaharului, ci doar sa atraga atentia ca sunt factori mai nocivi care interactioneaza cu comportamentul si atentia copiilor, au explicat cercetatorii. Specialistii norvegieni spun ca sunt nenumarate produse care au efecte nocive asupra sanatatii copiilor, iar zaharul se afla undeva in josul listei.

Norvegienii au incercat sa explice faptul ca multi copii devin agitati dupa ce consuma dulciuri prin faptul ca zaharul este o sursa de energie, ca si alti carbohidrati , dar pana la declansarea deficitului de atentie mai sunt multe etape. Rolul dietei in aceasta boala a fost luat mai in serios anul acesta, dupa publicarea unui studiu care prezenta amanuntit legatura dintre consumul anumitor coloranti alimentari in combinatie cu benzoat de sodiu si hiperactivitatea copiilor.

Chiar daca rezultatele venite din Norvegia aduc o nota de optimism pentru micii amatori de dulciuri, industria alimentara cauta in continuare solutii pentru diminuarea cantitatii de zaharului din cat mai multe alimente.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea