Social

#comunitatea internationala #copii #comunitate #bursa #world vision

World Vision ajuta tinerii din mediul rural sa isi continue studiile

Organizatia world vision se implica activ in sustinerea educatiei in randul tinerilor nevoiasi din mediul rural , prin proiectele "Vreau in clasa a noua" si "Burse scolare, sanse egale pentru copiii din Valcea" desfasurate in 13 comunitati din judetul Valcea si doua din judetul Olt.

Scopul acestor proiecte este promovarea rolului educatiei in randul tinerilor din mediul rural cat si oferirea de sanse egale tinerilor si copiilor cu potential, dar care nu au resursele financiare necesare pentru a continua studiile.

"Elevii sunt sprijiniti sa obtina rezultate scolare bune si sa se integreze in noul mediu scolar si social prin activitati educative si de socializare pentru a-si atinge potentialul maxim.", a declarat Delia Dumea, asistent comunicare si relatii publice in cadrul biroului zonal World Vision, filiala Valcea.

Tot in aceasta perioada au fost organizate sase sesiuni de informare intitulate "Valorile mele", la care au participat 177 de beneficiari ai celor doua proiecte derulate de World Vision. In cadrul acestor sesiuni de informare, tinerii au luat parte la diferite jocuri educationale , discutii si exercitii ce au avut ca scop cunoasterea rolului valorilor ce trebuie luate drept repere de-a lungul vietii.

"Cred ca fiecare tanar isi stabileste anumite valori dupa care se ghideaza in viata. De aceea aceste valori dupa care ne ghidam trebuie sa ne ajute sa ne dezvoltam ca persoane, sa ne conturam si sa ne fortificam spiritul critic, sa ne autodepasim.", a declarat una dintre participantele la sesiunile de comunicare World Vision.
 

Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare