INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

# cod rosu de canicula extrema #cod rosu de canicula #canicula

Weekend torid peste Romania! COD ROSU de canicula. Temperaturi de 39 de grade la umbra. 50 de grade, temperatura resimtita

Ne asteapta cel mai calduros weekend din aceasta vara! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe alerte de tip cod rosu, portocaliu si galben de canicula pentru urmatoarele zile. Temperaturile vor ajunge pana la 39 de grade, si chiar vor depasi aceasta cifra in unele zone, iar temperatura resimtita va ajunge la 50 de grade Celsius!

 

Nici noptile nu vor fi mai racoroase, deoarece ne asteapta nopti tropicale cu temperaturi de 20 de grade si disconfort termic ridicat. 

Vremea vineri, 21 iunie

COD GALBEN de canicula

Vineri, jumatate din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de canicula, val de caldura, disconfort termic ridicat.

„Valul de caldura se va mentine in Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si local in Crisana, Oltenia si Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa in general intre 31 si 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

Mai multe judete din sudul, vestul si centrul tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de val de caldura, canicula, disconfort termic accentuat.

 „Valul de caldura va persista, astfel incat in Banat, in sudul Crisanei, al Olteniei si al Transilvaniei, precum si in sud-vestul Munteniei se vor inregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceasta data. Maximele se vor situa in general intre 33 si 36 de grade, va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Local noaptea va fi tropicala, cu temperaturi minime ce se vor situa in jurul valorii de 20 de grade”, avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

In intervalul 21 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00, valul de caldura va persista, dar va diminua usor in intensitate, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima, mai scazuta decat in intervalul anterior, se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar cea minima va fi de 18...20 de grade.

Vremea sambata, 22 iunie

COD GALBEN de canicula

Este cod galben de canicula in nordul si estul tarii, fiind vizate val de caldura, disconfort termic ridicat.

"Valul de caldura se va mentine in Maramures, nordul Crisanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde si in Moldova, estul Munteniei si Dobrogea continentala, regiuni unde se vor inregistra temperaturi maxime in general intre 32 si 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati.

Nota: Local la munte, precum si in regiunile vestice, nordice si centrale, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica", avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

Cea mai mare parte a tarii se afla insa sub avertizare de tip cod portocaliu de canicula, ce vizeaza fenomene precum val de caldura persistent, canicula, disconfort termic accentuat

"Valul de caldura va persista si se va intensifica usor in Banat, sudul Crisanei, cea mai mare parte a Transilvaniei si local in Oltenia si Muntenia, unde se vor inregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru aceasta data. Maximele se vor situa in general intre 34 si 37 de grade, va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Local noptile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce se vor situa in jurul valorii de 20 de grade", avertizeaza ANM.

COD ROSU de canicula

Judetele Dolj, Olt, Teleorman si sudul judetelor Valcea si Arges se afla insa sub alerta de tip cod rosu de canicula, fiind vizate fenomene precum val de caldura persistent si intens, canicula, disconfort termic deosebit de accentuat

“In judetele Dolj, Olt, Teleorman si sudul judetelor Valcea si Arges, valul de caldura va fi persistent si intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime se vor situa in jurul a 20 de grade (nopti tropicale). Va fi canicula si disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati”, avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

In intervalul 22 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00, valul de caldura se va intensifica. Vremea va fi caniculara, cu disconfort termic accentuat si indice temperatura umezeala (ITU) de peste 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, cu innorari trecatoare seara si la inceputul noptii. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 36...37 de grade, iar cea minima de 17...19 grade.

Vremea duminica, 23 iunie

COD GALBEN de canicula

Canicula continua si astazi, 12 judete din centrul si estul tarii fiind sub avertizare de tip cod galben de canicula,  val de caldura, disconfort termic ridicat.  

"Valul de caldura se va mentine, dar va diminua ca intensitate in Banat, sudul Transilvaniei si centrul Moldovei. In aceste regiuni se vor inregistra temperaturi maxime in general intre 31 si 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati.

Nota: Local, cu o probabilitate mai mare la munte, precum si in regiunile vestice, nordice, nord-estice si centrale, vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica", avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

O parte din sudul, centrul si estul tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de canicula, fiind vizate fenomene precum: val de caldura persistent, canicula, disconfort termic accentuat.

"Valul de caldura se va intensifica in cea mai mare parte a Munteniei, in sudul Moldovei si local in Oltenia, regiuni in care se vor inregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceasta data. Maximele se vor situa in general intre 34 si 37 de grade, va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Local noptile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce se vor situa in jurul valorii de 20 de grade", avertizeaza ANM.

COD ROSU de canicula

Judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, in sudul judetelor Valcea, Arges si Dambovita, precum si in municipiul Bucuresti se afla sub avertizare de tip cod rosu de canicula, fiind vizate fenomene precum: val de caldura persistent si intens, canicula, disconfort termic deosebit de accentuat.

"In judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, in sudul judetelor Valcea, Arges si Dambovita, precum si in municipiul Bucuresti, valul de caldura va fi persistent si intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime, se vor situa in jurul a 20 de grade (nopti tropicale). Va fi canicula si disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.    

Nota: La inceputul saptamanii viitoare, valul de caldura se va restrange catre regiunile sudice", avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

In intervalul 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 10:00, valul de caldura va fi intens si persistent. Vremea va fi caniculara, cu disconfort termic accentuat si indice temperatura umezeala (ITU) de peste 80 de unitati. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 38 de grade, iar cea minima va fi de 18...20 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea