Social

#obama #inaugurare #washington blocat

Washingtonul se pregateste de asediu

Nimeni nu stie cati oameni vor fi prezenti la investirea lui Obama in functia de presedinte al SUA, insa inca de pe acum un lucru este sigur si anume ca la Washington abia daca va mai gasi cineva un loc de parcare iar daca va reusi totusi sa intre in oras nu va mai gasi cu siguranta nicio camera libera.

Autoritatile se asteapta la o prezenta in jurul a 1,5 milioane de persoane, desi este posibil sa fie vorba despre trei milioane, in realitate.

Pana in acest moment, prezenta cea mai numeroasa cu ocazia unei investituri prezidentiale s-a inregistrat la depunerea juramantului de catre presedintele Lyndon B. Johnson, in 1965, cu acea ocazie sosind la Washington 1,2 milioane de oameni.

Pe 20 ianuarie, la ora locala 12.00 dupa-amiaza, presedintele ales Barack Obama va depune juramantul solemn, devenind primul presedinte de culoare al SUA. De-a lungul Pennsylvania Avenue, intre Casa Alba si Capitoliu, bulevardul pe care va avea loc parada de investitura a lui Obama, la fel ca si pe strazile invecinate sunt arborate inca de pe acum drapele nationale si de sarbatoare, scrie revista germana Stern

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea