Social

#avertizare meteo #vijelii #grindina #vremea #starea vremii #conditii meteo # ploi torentiale

Vremea rea tine inca doua zile! Cod portocaliu de vijelii, grindina si ploi

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a extins avertizarea de vreme rea pentru o mare parte din tara. Furtunile si ploile torentiale vor continua in urmatoarea perioada, afectand cea mai mare parte din tara. 

 

COD PORTOCALIU de ploi abundente

In intervalul 1 septembrie ora 12:00 – 2 septembrie, ora 21:00, aproape jumatate din tara se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de ploi abundente.

“In Banat, Oltenia si local la munte, in Transilvania si Crisana vor fi perioade cu averse torentiale, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 40...60 l/mp si pe arii restranse de peste 70...80 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata

In intervalul 1 septembrie, ora 10:00 – 2 septembrie, ora 21:00, 17 judete din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, vor fi perioade cu averse ce vor avea si caracter torential in  vestul, centrul, nordul, sud-vestul tarii si la munte. Cantitatile de apa vor depasi 25...40 l/mp si pe alocuri vor fi descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina.

Perioade cu instabilitate atmosferica vor fi in majoritatea regiunilor si in zilele urmatoare.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea