Social

#cod rosu de vant #vremea in bucuresti #avertizare ANM # racire vreme #avertizare meteo #prognoza meteo #vant puternic #cod rosu de vreme rea

Vremea rea continua! Vant puternic in toata tara! Avertismentul ANM

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe alerte de vreme rea pentru urmatoarele ore. Sunt vizate in special intensificari sustinute ale vantului care pot atinge pana la 140 de kilometri pe ora. Iata care sunt zonele afectate, dar si cum va fi vremea in Bucuresti.

 

In intervalul 28 martie, ora 10:00 – 30 martie, ora 09:00 sunt anuntate raciri accentuate ale vremii, inghet si bruma. 

“In intervalul mentionat vremea va fi rece pentru aceasta data in toata tara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel incat se vor incadra in general intre -10 si 0 grade si se va produce bruma sau inghet la sol.”, avertizeaza ANM.

COD ROSU de vant puternic

In intervalul 28 martie, ora 02:00 – 28 martie, ora 14:00 va intra in vigoare o alerta de tip cod ROSU de intensificari puternice ale vantului. Sunt afectate in special zonele aflate la altitudini de peste 1800 m, in Carpatii Meridionali. Aici, vantul poate depasi la rafala 140 de km/h.

„La altitudini de peste 1800 m in Carpatii Meridionali, va fi vant puternic, cu rafale ce vor depasi 140 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vant si viscol

In intervalul 27 martie, ora 23:00 – 28 martie, ora 23:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de vant si vi

scol. Sunt vizate fenomene precum intensificari sustinute ale vantului, viscol puternic, in special in Carpatii Meridionali, de Curbura si in Muntii Apuseni, la altitudini de peste 1500 m.

„In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali si de Curbura si in Muntii Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 120...140 km/h, va fi viscol puternic si vizibilitate foarte scazuta.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de intensificari ale vantului

In intervalul 27 martie, ora 23:00 – 28 martie, ora 23:00, aproape toata Romania este sub avertizare de tip cod galben de intensificari ale vantului.

„In cea mai mare parte a tarii, vantul va avea local si temporar intensificari, cu viteze de 50...65 km/h si izolat peste 70...75 km/h.”, precizeaza ANM.

COD GALBEN de vant

In intervalul 28 martie, ora 23:00 – 29 martie, ora 21:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de vant puternic. Sunt vizate zonele montane, in special Carpatii Meridionali si de Curbura.

„In intervalul mentionat, local si temporar vantul va avea intensificari cu rafale de peste 70...90 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de intensificari ale vantului

In intervalul 29 martie, ora 06:00 – 29 martie, ora 21:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului ce vizeaza cea mai mare parte a Moldovei, local in Oltenia, sudul Transilvaniei si sud-vestul Munteniei.

„In cea mai mare parte a Moldovei, local in Oltenia, sudul Transilvaniei si sud-vestul Munteniei, temporar vor fi intensificari ale vantului, cu viteze de 55...60 km/h.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Marti, 28 martie, remea va fi rece pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros si doar trecator va ploua slab. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 9...11 grade, iar cea minima de -3...0 grade. Noaptea se va produce bruma.

Miercuri, 29 martie, vremea se va mentine rece. Cerul va fi temporar noros si probabilitatea de ploaie este redusa. Vantul va prezenta intensificari pe parcursul zilei, apoi va slabi in intensitate. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar cea minima va fi de -3...-1 grad, mai scazuta in zona preoraseneasca pana in jurul a -5 grade. Noaptea se va produce bruma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea