Social

# vremea pe doua saptamani #vremea craciun #vremea #starea vremii #meteo

Vremea pe doua saptamani! Ce temperaturi ne asteapta de Craciun si unde va ninge

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor temperaturile continua sa scada in perioada 13-26 decembrie. In intervalul mentionat, temperaturile minime vor scadea constant sub 0 grade, in toata tara. Maximele, in schimb, se vor incadra intre -8 si 2 grade Celsius. Iata unde va ninge de Craciun.

 

BANAT

Media temperaturilor maxime se va situa la valori in jurul a 2 grade la inceputul intervalului si va fi in crestere usoara pana spre 4 grade in data de 17 decembrie. Ulterior tendinta acesteia va fi una de scadere de la o zi la alta, spre valori de -1...0 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. In ceea ce priveste media valorilor termice nocturne, aceasta se va situa in primele zile in jurul a -2 grade, iar spre sfarsitul primei saptamani va creste usor, spre 0...1 grade. Apoi, aceasta va urma o tendinta de scadere treptata, de la valori in jurul a -1 grad, pana spre -7...-6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi ridicata in prima zi, apoi va fi in crestere in data de 16 decembrie si se va mentine ulterior ridicata.

CRISANA

Pana in data de 17 decembrie media valorilor termice diurne nu va avea variatii semnificative si se situa la valori de 2...4 grade, apoi tendinta va fi una de scadere treptata, pana la valori de -2...-1 grad in cea de-a doua saptamana de prognoza. Media temperaturilor minime va avea in primele nopti mici oscilatii si se va situa la valori de -3...-1 grad. Ulterior, aceasta va fi in scadere de la o noapte la alta, pana la valori de -7...-6 grade. Temporar se vor semnala precipitatii mixte, cu o probabilitate mai mare la inceputul primei saptamani si incepand cu data de 16 decembrie.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va avea valori in jurul a 3 grade la inceputul primei saptamani de prognoza si va avea o tendinta de scadere treptata de la o zi la alta, pana spre -1...0 grade la jumatatea intervalului si pana la -4...-3 grade spre finalul acestuia. Media valorilor termice nocturne nu va avea variatii semnificative in primele nopti si se va situa astfel la valori de -3...-1 grad, iar din data de 18 decembrie va fi in scadere treptata, pana spre -10...-8 grade. Temporar se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicata in prima zi din interval si in perioada 16 – 18 decembrie.

MARAMURES

Pana in data de 17 decembrie, media valorilor diurne nu va avea variatii semnificative si se va situa in jurul a 2 grade. Dupa aceasta data, temperatura aeruluiva avea tendinta de scadere continua pana la sfarsitul intervalului de anticipatie, spre o medie in jurul a -2 grade. Valorile nocturne vor avea usoare variatii pana spre sfarsitul primei saptamani, iar media acestora va fi de -3...0 grade. Apoi, minimele termice vor fi in scadere spre o medie de -8...-7 grade. Dupa data de 16 decembrie va creste probabilitatea pentru precipitatii predominant sub forma de ninsoare.

MOLDOVA

Variatiile termice, pana in jurul datei de 17 decembrie, vor fi nesemnificative, iar in medie, maximele termice vor oscila intre 1 si 4 grade, iar minimele intre -2 si 1 grad. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire continuu si astfel, valorile diurne vor cobori spre medii de -2 grade, iar cele din cursul noptilor spre -7...-6 grade. Vor fi conditii pentru precipitatii mai ales sub forma de ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales intre 16 si 18 decembrie.

DOBROGEA

Media valorilor termice diurne va avea valori in jurul a 9 grade in prima zi, apoi va fi in scadere treptata de la o zi la alta, pana spre 2...3 grade la jumatatea intervalului si pana la 0...1 grad spre finalul acestuia. Media temperaturilor minime va fi in scadere de la o noapte la alta, pornind de la 6...7 grade, spre valori in jurul a -1 grad in data de 19 decembrie si pana la -4...-3 grade in cea de-a doua saptamana de prognoza. Temporar se vor semnala precipitatii mixte, cu o probabilitate mai ridicata in prima zi din interval si in perioada 15 – 18 decembrie.

MUNTENIA

Valorile termice vor avea tendinta de scadere continua pana la sfarsitul intervalului de anticipatie. Astfel, media maximelor va cobori de la 6 grade, spre 0...1 grad, iar cea a minimelor, de la 1...2 grade pana la -6...-5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii mai ales sub forma de ploaie va fi ridicata pana in jurul datei de 17 decembrie. Dupa aceasta data, conditiile pentru precipitatii - predominant ninsori - vor fi reduse.

OLTENIA

Valorile termice vor avea tendinta de scadere, mai accentuata dupa data de 17 decembrie. Media maximelor va fi de 5...6 grade la inceputul intervalului si de 1...2 grade la sfarsitul acestuia. Media valorilor nocturne se va situa in jurul a 0 grade pana spre sfarsitul primei saptamani, apoi va cobori spre -6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare la inceputul intervalului cand vor predomina ploile si in jurul datei de 17 decembrie cand treptat vor fi mai ales ninsori.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va avea valori negative pe intreg parcursul intervalului. Astfel, in primele zile nu se vor inregistra variatii semnificative si se vor atinge valori de -4...-2 grade, insa ulterior tendinta va fi de scadere continua spre -8...-6 grade in cea de-a doua saptamana de prognoza. In primele nopti, media valorilor termice nocturne va avea mici oscilatii si se va situa in jurul a -7 grade, insa ulterior va fi in scadere spre valori de -13...-12 grade spre finalul intervalului. Temporar se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicata in prima zi si in intervalul 16-19 decembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea