Social

#vremea #starea vremii #meteo #conditii meteo

Vremea in primele doua saptamani din februarie! La ce trebuie sa te astepti

Februarie vine cu precipitatii, in special in zona montana. Cu toate acestea, temperaturile se vor mentine mai ridicate decat normalul perioadei, in cea mai mare parte a tarii. Iata cum va fi vremea pana pe 13 februarie, potrivit meteorologilor.

 

BANAT

In prima saptamana de prognoza media temperaturilor maxime va avea variatii in general intre 3 si 7 grade, iar a minimelor intre -5 si 1 grad. In cea de a doua, se va raci trepat, de la o medie a maximelor termice de 6...7 grade, iar a minimelor apropiata de 0 grade, pana in jurul a 4 grade media maximelor si -5...-4 grade a minimelor. Temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi.

CRISANA

Pana la inceputul celei de a doua saptamani media temperaturilor pe intreaga regiune va avea valori intre 1 si 6 grade, in cazul maximelor si intre -6 si 0 grade, in cazul minimelor. In zilele urmatoare vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca la final temperaturile maxime vor fi in medie de 2...3 grade, iar cele minime de -6...-5 grade. Precipitatii, in general slabe cantitativ, vor fi posibile aproape in fiecare zi.

TRANSILVANIA

In tot intervalul de prognoza media temperaturilor maxime se va mentine apropiata de pragul inghetului, iar a temperaturilor minime va avea variatii, in general, intre -9 si -4 grade. Aproape zilnic vor fi precipitatii in general slabe cantitativ.

MARAMURES

Pana la inceputul celei de a doua saptamani de prognoza, media temperaturilor maxime va fi in general in crestere si va atinge valori in jurul a 3 grade, iar a temperaturilor minime va avea variatii intre -8 si -2 grade. In zilele care vor urma, se va raci usor si treptat, astfel ca media maximelor se va apropia de 0 grade spre finalul intervalului, iar a minimelor va cobori sub -6 grade. Temporar vor fi precipitatii in aproape fiecare zi.

MOLDOVA

In tot intervalul de prognoza media temperaturilor maxime nu va avea variatii importante si se va situa, in general, intre 3 si 5 grade. Minimele termice se vor mentine in general sub pragul de inghet, iar media lor va fi, in general, intre -6 si -2 grade. Temporar vor fi precipitatii aproape zilnic si in general slabe cantitativ.

DOBROGEA

In cea mai mare parte a intervalului valorile termice vor fi mai ridicate decat in mod normal in aceasta perioada. Media maximelor termice va avea variatii, in general, intre 5 si 7 grade, iar a minimelor intre -3 si 1 grad. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in data de 1 februarie si in intervalul 5 – 7 februarie.

MUNTENIA

Valorile termice vor fi, in general, mai ridicate decat ar fi normal la sfarsitul lunii ianuarie si la inceputul lunii februarie. Maximele termice vor avea o medie cuprinsa intre 4 si 9 grade, iar minimele termice, una ce se va situa intre -6 si -1 grad. Precipitatii slabe vor fi posibile trecator si pe arii restranse, in data de 1 februarie si, din nou, incepand cu data de 5 februarie.

OLTENIA

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Media maximelor termice va fi cuprinsa intre 4 si 8 grade, iar a minimelor intre -5 si 0 grade. Precipitatii slabe vor fi pe suprafete mici, cu o probabilitate mai mare intre 5 si 7 februarie.

LA MUNTE

In tot intervalul de prognoza valorile de temperatura se vor mentine preponderent negative. Media maximelor termice se va afla intre -7 si -1 grad, iar a minimelor intre -12 si -6 grade. Temporar va ninge in fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea