Social

#vremea aprilie #vremea #starea vremii #meteo #conditii meteo

Vremea in prima jumatate a lunii aprilie! Meteorologii au facut anuntul! Ce temperaturi ne asteapta in urmatoarea perioada

Meteorologii au anuntat care sunt temperaturile din urmatoarele doua saptamani, precum si ce evolutie va avea vremea. Potrivit datelor transmise de Administratia Nationala de Meteorologie vremea va fi, in cotinuare, fluctuanta in perioada 4-17 aprilie. Se vor inregistra incalziri, urmate de alte raciri ale vremii.

Iata cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani si unde va ploua.

BANAT

La inceputul intervalului vremea va fi deosebit de rece, apoi tendinta va fi de incalzire de la o zi la alta, exceptand ziua de 7 aprilie, cand valorile termice diurne vor marca o scadere. Astfel, in perioada 4 - 9 aprilie, media maximelor se va situa in jurul a 8 grade in prima zi, spre valori de 21...22 de grade in ultimele doua zile. Dupa data de 9 aprilie, temperatura aerului va varia, astfel incat se estimeaza a se inregistra maxime cuprinse intre 14 si 26 de grade, cu cele mai ridicate valori in data de 13 aprilie. Minimele vor creste de la -2 grade la inceputul intervalului spre valori in jurul a 8 grade in 9 si 10 aprilie, apoi vor scadea spre 6 grade, in data de 11 aprilie. Ulterior, minimele vor creste spre medii ce se vor situa in jurul a 10 grade in 15 aprilie, apoi vor scadea din nou pana la sfarsitul intervalului spre valori de 7...8 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 6, 7 si 9 aprilie si din nou in intervalul 14 - 17 aprilie.

CRISANA

In intervalul 4 – 9 aprilie, media maximelor va fi in crestere de la 6 grade in prima zi la 18 grade in ultima. Ulterior, temperatura aerului va scadea, spre valori medii ale maximelor de 13 grade (10 aprilie), apoi va creste spre 26 de grade (13 aprilie). In intervalul 14 - 17 aprilie, tendinta regimului termic diurn va fi de scadere, de la medii de 24 de grade spre 17 grade, in ultima zi. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, temperatura aerului va fi in crestere, de la -3 grade in data de 4 aprilie la 7...8 grade in 9 si 10 aprilie, in medie regionala. Din data de 11 aprilie vor fi variatii ale mediilor minimelor, astfel incat vor fi cuprinse intre 3 si 10 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 8 - 11 aprilie, respectiv 14 - 17 aprilie.

TRANSILVANIA

In perioada 4 - 9 aprilie temperaturile maxime vor fi in crestere de la 5 grade in prima zi spre medii in jurul a 19 grade in ultima. Ulterior vremea se va raci, astfel incat media regionala a maximelor in zilele de 10 si 11 aprilie va fi de 13...15 grade. In intervalul 12 - 14 aprilie, temperatura aerului va fi in crestere si se vor inregistra maxime cuprinse intre 22 si 25 de grade, in medie regionala. Din 15 aprilie, vremea se va raci din nou, spre medii ale maximelor de 16 grade. Media minimelor va creste de la -6...-4 grade, in 4 si 5 aprilie, spre 4..5 grade in data de 10 aprilie. In urmatoarele doua zile, temperatura aerului va scadea (minime de 1...2 grade), apoi va creste (minime de 5...6 grade), iar in perioada 15 - 18 aprilie mediile minimelor vor scadea treptat (valori minime in jurul a 4 grade). Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 7 - 11 aprilie, respectiv 14 - 17 aprilie.

MARAMURES

Vremea va fi deosebit de rece la inceputul intervalului, cu o medie a valorilor termice diurne ce se va situa in jurul a 4 grade, apoi temperatura aerului va creste, astfel ca in zilele de 8 si 9 aprilie, media maximelor va fi in jur de 16 grade. In data de 10 aprilie, vremea se va raci, in medie urmand a se inregistra maxime in jurul a 12 grade, apoi tendinta regimului termic diurn va fi de crestere, pana spre 25 de grade, in ziua de 14 aprilie. In intervalul 15 - 18 aprilie se estimeaza o incalzire a vremii, astfel incat maximele vor fi cuprinse intre 16 si 21 de grade, in medie regionala. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel incat vor fi cuprinse intre -4 grade si 9 grade, in medie regionala. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 7 - 11 aprilie, respectiv 14 - 17 aprilie.

MOLDOVA

In prima zi a intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor ce se va situa in jurul a 7 grade, apoi temperatura aerului va fi in crestere, spre valori de 21...22 de grade, in data de 9 aprilie. Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 14...15 grade (10 si 11 aprilie), apoi vor creste din nou pana spre medii in jurul a 26 de grade (14 aprilie). In intervalul 15 - 18 aprilie se estimeaza o noua racire a vremii, care va determina scaderea valorilor termice diurne spre medii in jurul a 18 grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel incat vor fi cuprinse intre -3 si 10 grade, cu cele mai coborate valori in primele nopti, dar si cele mai ridicate in data de 15 aprilie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 9 si 10, respectiv 15 si 17 aprilie.

DOBROGEA

In perioada 4 - 6 aprilie, tendinta temperaturii aerului va fi de crestere si se vor inregistra maxime cuprinse intre 8 si 18 grade, in medie regionala. Ulterior vremea se va raci, astfel incat media maximelor va cobori spre 12 grade in data de 7 aprilie. In intervalul 8 – 17 aprilie, valorile termice diurne vor fi cuprinse intre 15 si 20 de grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel incat vor fi cuprinse intre 2 si 11 grade, cu cele mai coborate valori la inceputul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 7 si 10 aprilie.

MUNTENIA

Media maximelor va fi in crestere, de la 10 grade in prima zi, la valori ce se vor situa in jurul a 20 de grade in ziua de 6 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scadea si se vor inregistra valori termice diurne de 16 grade (7 aprilie), apoi va creste spre 25 de grade, in medie, in data de 9 aprilie. In perioada 10-17 aprilie, media maximelor se va incadra intre 18 si 28 de grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului de prognoza, astfel incat vor fi cuprinse intre -1 si 10 grade, cu cele mai coborate valori in primele nopti. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 7 si 10 aprilie.

OLTENIA

In perioada 4 - 6 aprilie media maximelor va fi in crestere de la valori in jurul a 10 grade la 20 de grade, in ultima zi. In ziua de 7 aprilie temperatura maxima va fi de 14 grade, apoi va marca o crestere spre medii de 22...23 de grade in ziua de 9 aprilie. In zilele de 10 si 11 aprilie se estimeaza o noua racire a vremii, care va conduce la maxime de 15...16 grade, in medie regionala. Pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, temperaturile maxime se vor incadra, in medie, intre 20 si 26 de grade. Temperaturile minime vor varia, astfel incat vor fi cuprinse intre -1 si 10 grade, cu cele mai coborate valori la inceputul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 6 – 8 aprilie, respectiv 14 - 17 aprilie, dar si in ziua de 11 aprilie.

LA MUNTE

In intervalul 4 - 9 aprilie tendinta maximelor va fi de crestere treptata de la medii in jurul a -2 grade in prima zi spre 10 grade in ultima. In zilele de 10 si 11 aprilie maximele vor scadea spre medii in jurul a 8 grade, apoi vor creste din nou spre 14 grade in ziua de 14 aprilie. Ulterior acestei date, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel incat media maximelor va cobori spre 8 grade. Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel incat vor fi cuprinse intre -10 si 6 grade, cu cele mai coborate valori in primele nopti. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 7-11 aprilie, respectiv 14-17 aprilie.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea