Social

#vremea #starea vremii #meteo #conditii meteo

Vremea in luna iulie. Ce temperaturi ne asteapta in luna lui cuptor

Luna iulie mai este cunoscuta si ca luna lui cuptor. Aceasta este cea mai calduroasa luna din an si, de cele mai multe ori, si cea mai secetoasa. Si anul acesta seceta va continua sa fie o problema tot mai mare pe tot parcursul lunii, ploile fiind deficitare in toata tara.

 

Iata ce temperaturi ne asteapta luna aceasta si cand sunt sanse de ploaie, ppotrivti prognozei emise de Administratia Nationala de Meteorologie.

Saptamana 5-11 iulie

Valorile termice se vor situa in general in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, in toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar in regiunile sudice, centrale si nord-estice, precum si la munte, iar in rest va fi in general apropiat de cel normal, dar cu un deficit local in extremitatea de sud-vest si de nord-est a tarii.

Saptamana 11-18 iulie

Temperaturile medii vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.

Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare la nivelul intregii tari.

Saptamana 18-25 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru acest interval, in toate regiunile, dar cu o abatere termica pozitiva mai accentuata in cele vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar in toata tara, dar mai ales in regiunile intracarpatice.

Saptamana 25 iulie – 1 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei, dar mai ales in regiunile vestice

Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor avea o tendinta deficitara in majoritatea regiunilor, dar mai ales in cele nord-vestice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea