Social

#vreme caniculara #canicula #romania

Vreme deosebit de caniculara in Romania! O cupola de foc ramane peste tara noastra. Temperaturi de 41 de grade Celsius

Romania este sufocata de canicula.  O cupola de foc se abate asupra tarii noastre, unde va ramane pentru mai multe zile. Temepraturile vor fi sfocante pana spre finalul saptamanii. Temperaturile vor urca frecvent pana la 41 de grade Celsius.

 

Canicula face victime in Romania

Temperaturile deosebit de mari au facut deja victime in Romania. Numeroase persoane au lesinat pe strada din cauza caniculei. Liniile telefonice de la 112 suna continuu. Au fost peste 1.000 de apeluri pe zi doar la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov care au implicat lesinuri si stari de rau din cauza caniculei. Se asteapta ca numarul acestora sa creasca astazi si maine, cand temperaturile ajung pana la 40-41 de grade.

Medicii le recomanda oamenilor sa nu iasa din case daca nu au urgente, iar daca o fac este indicat sa stea cat mai mult la umbra.  

"Atentie cum ne imbracam - minim 500 ml. In momentul in care apare senzatia de pierdere a constientei, inrosirea tenului, trebuie cat mai repede sa intram intr-o incinta racoroasa..... sa asteptam sa vedem daca ne revenim", a spus Alis Grasu, Manager Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, pentru realitatea.net.

In Bucuresti exista numeroase puncte de prim-ajutor in toate sectoarele. Asta pentru a veni in ajutorul oamenilor in cazul in care li se face rau pe strada.

Canicula provoaca incendii

Canicula nu afecteaza doar oamenii ci cauzeaza si numeroase incendii de vegetatie. Doar in ultimele 24 de ore pompierii au stins aproximativ 200 de focare.  

Cod portocaliu de canicula in Romania

In Romania este avertizare de tip cod portocaliu de canicula. Meteorologii anunta ca temperaturile sufocante care vor ajunge frecvent la 40 si chiar 41 de grade la umbra va dura pana joi.

„Marti (26 iulie) in Banat, Crisana, Oltenia si local in Muntenia si vestul Transilvaniei si al Maramuresului valul de caldura se va intensifica. In general dupa-amiaza se vor inregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor cobori sub 20...22 de grade si prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

Pana pe 28 iulie, numeroase judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de canicula. In perioada mentionata, sunt vizate un val de caldura accentuata si un disconfort termic ridicat.

“In intervalul mentionat valul de caldura va persista in jumatatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou in cea mai mare parte a tarii. In special in regiunile vestice si sudice disconfortul termic va fi ridicat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In general temperaturile maxime se vor situa intre 33 si 37 de grade.”, avertizeaza ANM.

FOTO: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea