Social

#vreme munte #temperaturi ridicate #ploi #vremea weekend

Vreme calda si ploi in weekend

In urmatoarele zile vremea va fi inchisa, cu cer acoperit de nori grei, dar temperaturile vor fi ridicate fata de media zilelor din finalul anului.

Ploua in toate regiunile, chiar abundent in sud si in vest, unde local se pot depasi 20 l/mp, iar izolat chiar si 35 l/mp in Banat, Oltenia, Muntenia si la munte.

Vantul sufla puternic in sud-vest, in sud, in est si la munte. In compensatie , maximele raman ridicate pentru perioada aceasta, cu valori de la 3 la 13 grade, informeaza ANM.

Vreme mohorata si in Capitala, mai potrivita pentru toamna decat pentru zilele care preced Ajunul Craciunului . Cerul e acoperit de o patura groasa de nori cenusii iar temporar ploua. In schimb si aici e mai cald: 9, 10 grade maxima, cu 5, 6 grade peste normal.

Precipitatiile acopera vineri toata zona montana, iar pe creste sunt si sub forma de lapovita sau ninsoare, Pe masivele din vest si din sud asteptam cantitati insemnate de apa, de peste 20 de l/mp local iar, izolat, chiar peste 35 de litri. In schimb temperaturile sunt si aici generoase, cu 7 grade la Predeal si Stana de Vale, 6 la Paltinis, unde stratul de zapada e de 26 de centimetri, 4 la Sinaia, unde neaua e mai consistenta, 49 de centrimetri.

In centru, nordul si vestul tarii norii acopera cerul intreaga zi si aduc ploi, chiar abundente in Banat si asociate cu vant mai intens. Regimul termic e insa foarte generos pentru luna decembrie: 10 grade la Cluj Napoca si la Oradea, 11 la Timisoara, chiar 12 la Sibiu. In sud cerul e incarcat de nori grei, plumburii iar ploile frecevente si insemnate cantitativ, chiar si peste 35 l/mp amintesc de o zi de toamna tarzie. Si aici vantul sufla cu intensificari, asa ca nu vom putea resimti pe deplin maximele care depasesc chiar si cu 7, 8 grade regimul normal: 11 grade la Drobeta, 12 la Calarasi, chiar 13 la Giurgiu. Si in Dobrogea e innorat , dar ploile nu aduc cantitati importante. Vantul e ceva mai intens, dar si maximele sunt generoase: 10 grade la Tulcea, 11 la Constanta.

Si locuitorii Moldovei au nevoie de umbrele, dar si de haine mai groase decat conationalii lor, caci nu au parte doar de ploi si de intensificari ale vantului dar si de un regim termic ceva mai modest spre nord: 4 grade la Iasi, doar 3 la Suceava.

Sambata ploile continua in Maramures, Crisana si Banat dar se extind iar si cuprind cea mai mare parte a Olteniei, jumatatea sudica a Moldovei, nordul Munteniei si mare parte din Dobrogea. Odata cu aerul ceva mai rece care patrunde in tara noastra, temperaturile scad usor in majoritatea regiunilor, motiv pentru care ploile se transforma in lapovita in Transilvania si nordul Moldovei , iar la munte ninge. In general asteptam maxime intre 2 si 9 grade, poate chiar 10 pe litoral, inca peste mediile climatologice, mai ales in sud-est.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea