Social

#triptofan #comportament alimentatie #soia #alimentatie #altruism #oua #lapte

Alimentatia ne influenteaza comportamentul!

Triptofanul, o substanta continuta in oua, soia, peste si lapte, are capacitatea de a-i face pe oameni mai altruisti, sustin cercetatorii olandezi de la Universitatea Leiden.

Savantii olandezi au folosit o doza de triptofan similara cu cantitatea continuta de trei oua pe care au administrat-o unor voluntari inclusi in cadrul testului. Rezultatul a fost uimitor, in cadrul unor strangeri de fonduri organizate de organizatii de caritate strangandu-se o suma dubla fata de editiile precedente.

Cercetatorii Universitatii din Leiden sustin ca alimentatia ne poate influenta comportamentul, declarandu-se multumiti de rezultatul studiului lor. "Administrarea acestui produs asociat cu serotonina s-a dovedit a influenta comportamentul subiectilor in cadrul experimentelor derulate de noi", explica unul dintre cercetatori.

Triptofanul este un aminoacid natural care stimuleaza productia de serotonina in creier, dand senzatia de calm si fericire. Triptofanul se gaseste si sub forma de supliment alimentar vandut in comert, sub forma unei pudre denumite TRP.

Sursa foto: richjuan.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea