Social

#cumparare locuinte #imobiliare

Vrei sa cumperi imobiliare? Fii atent la acestea!

Locuinta proprie este cel mai dorit bun de toata lumea. Daca vrei sa-ti intemeiezi o familie sau chiar sa devii independent, cumpararea unui apartament sau a unei case este primul lucru la care te gandesti.

 

Putini oameni au suficienti bani pentru a-si permite imediat o astfel de cheltuiala. Cel mai adesea, trebuie facut un angajament la banca sub forma unui credit. Trebuie sa alegi proprietatea potrivita si luata in considerare locatia, finisajul sau suprafata acesteia. Un apartament de la dezvoltator necesita fonduri suplimentare pentru finisarea si mobilarea acestuia. Inainte de a te decide sa cumperi un apartament, este bine sa analizezi situatia actuala pe piata imobiliara si chiar sa alegi momentul potrivit.

Ce trebuie sa stii inainte de a deveni proprietar?

Cumpararea unui apartament nu este o sarcina usoara. Este de fapt un proiect destul de complicat in care trebuie sa coordonezi functionarea multor institutii, precum o banca, un dezvoltator sau firme de renovare si mutari. Si ai multe optiuni din care sa alegi, mai ales ca proprietatea de vis  poate fi gasita atat pe pietele primare, cat si pe cele secundare. Nu exista un raspuns clar la intrebarea care solutie va fi mai buna si mai simpla.

Cumpararea unui apartament nou presupune riscul ca dezvoltatorul sa intre in faliment sau sa primesti o proprietate care nu indeplineste ipotezele initiale de proiectare. Cand platesti un apartament in standard de dezvoltator, de obicei semnezi un contract in stadiul in care nu poti vedea nimic concret. 

In cazul pietei secundare, trebuie sa iei in calcul proprietarul anterior, care poate crea probleme. Starea proprietatii nu va fi intotdeauna excelenta. In special casele vechi, desi sunt intr-o locatie atractiva si au un pret accesibil, pot necesita renovare si reparatii constante. De aceea, poate fi o solutie sa cauti un teren de vanzare si apoi sa construiesti casa. 

O casa sau un apartament – ce este potrivit pentru tine?

O alta intrebare la care trebuie sa gasesti raspuns este: o casa sau un apartament?”. Atat o forma de imobile, cat si cealalta au avantajele si dezavantajele lor. Cumpararea unui apartament iti permite sa alegi o locatie mai mare si sa economisesti mai mult la intretinere. Pe de alta parte, ai vecini care nu vor fi intotdeauna prietenosi si responsabilitatea colectiva pentru toate defectiunile si reparatiile zonelor comune.

Cand te gandesti daca vrei sa cumperi o casa sau un apartament, merita sa analizezi toate argumentele pro si contra si sa te concentrezi pe ceea ce vrei sa obtii in cele din urma. 

Atunci cand decizi sa cumperi un apartament, trebuie sa tii cont de situatia de pe pietele imobiliare si financiare. Alegand momentul potrivit, poti plati mult mai putin pentru casa ta. Cand te pregatesti sa cumperi un apartament, trebuie sa incepi prin a alege momentul in care dobanzile si costurile dezvoltatorului vor fi scazute. Aceasta situatie merita analizata si inainte de a decide daca vrei o casa sau un apartament . 

FOTO: adobestock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea