Social

#vot parlament #guvernul boc #audieri comisii

Votul de luni se anunta usor pentru Cabinetul Boc

Numai PNL a votat impotriva unor ministri nominalizati in Cabinetul Boc , la audierile de sambata din comisiile parlamentare de specialitate. Ceea ce inseamna ca votul final de luni se anunta lin, iar noul Guvern va intra, efectiv, in paine, incepand din momentul depunerii juramantului la Cotroceni, prevazut pentru luni seara.

Mai mult, desi initial erau programate a avea loc pana in jurul orei 19,00, audierile s-au terminat mult mai repede, adica pe la 16,30. PNL a votat pe linie impotriva ministrilor propusi de coalitia PDL-PSD, iar UDMR a tinut cont, cum a fost cazul ministrului de la Justitie, Catalin Predoiu , de faptul ca acesta le-a fost coleg de Cabinet celor de la Uniune.

Astfel, daca se ia in calcul covarsitoarea majoritate pe care o formeaza cele doua partide care alcatuiesc coalitia guvernamentala, la votul de luni nu se intrevede vreo emotie . Ministrii propusi de Emil Boc au trecut formal prin votul comisiilor, care, la randu-i are tot un caracter formal. Practic, si daca ar fi existat vreo respingere in comisie, asta nu insemna ca ministrul nominalizat nu ar fi avut acces la testul plenului Parlamentului - votul de luni.

Audierile au fost formale si pentru ca in afara de liberali, care s-au manifestat ca partid de opozitie, niciunul dintre ministri nu a avut parte de intrebari care sa iasa din nota complezentei. Fiecare democrat-liberal sau social-democrat a reluat ideile din programul de guvernare depus deja la Parlament, iar colegii lor de partide care sunt parlamentari au pus intrebari de detaliu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea