Social

#elvetia #vot #acces #romani

Vot strans pentru accesul romanilor in Elvetia

Cetatenii din Tara Cantoanelor se lupta maine cu temerile privind imigratia . Elvetienii merg maine la urne pentru a decide daca romanii si bulgarii vor putea munci fara restrictii in statul alpin, pe fondul crizei economice si al unei campanii cu tenta xenofoba, care a speculat teama de straini.

Ultimul sondaj, publicat la sfarsitul lui ianuarie, arata ca 50% dintre elvetieni sunt „pentru“ prelungirea acordurilor de libera circulatie cu UE si extinderea lor la Romania si Bulgaria, in vreme ce 43% sunt „impotriva“, iar 7% nu se hotarasera inca.

Un eventual „da“ spus la referendum ar insemna doar inceputul unei perioade de tranzitie de pana la zece ani, la sfarsitul careia romanii ar putea munci „la liber“ in Elvetia. Pe de alta parte, un vot pentru respingerea romanilor si a bulgarilor ar duce la denuntarea mai multor acorduri comerciale si de libera circulatie , incheiate in UE si Elvetia in ultimii zece ani, cu potentiale pierderi economice pentru Tara Cantoanelor.

Continaurea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea