Social

#consum oua Paste #vopsire oua paste #oua paste

Vopsirea oualor de Paste da peste cap consumul energetic! Cate oua consuma romanii

Romanii consuma 60 de milioane de oua de Pasti, iar vopsirea lor necesita intreaga productie fotovoltaica a Romaniei pe trei zile, anunta furnizorul de energie E.ON.

”Potrivit datelor Institutului National de Statistica, un roman consuma, in medie, circa 267 de oua pe an, ceva mai multe decat germanii, care consuma anual 233 de oua, asa cum rezulta din datele Ministerului German al Alimentelor si Agriculturii, ceea ce inseamna mai putin de un ou pe zi in ambele cazuri.

In timpul sarbatorilor de Pasti se estimeaza ca se vor consuma circa trei oua de persoana pe zi, ceea ce ar insemna ca in total vor fi consumate circa 60 de milioane de oua pe zi in Romania.

Daca toate aceste oua ar fi vopsite acasa, s-ar consuma foarte multa apa si energie. Pentru a fierbe 2 litri de apa consumam un sfert de kilowatt ora. Un vas cu aceasta capacitate este suficient pentru a fierbe si vopsi 10 oua – iar aceasta se multiplica de 6 milioane de ori pentru intreaga tara.

In aceste conditii, prepararea de Pasti a 60 de milioane de oua ar consuma circa 15 milioane de kilowati ora de energie electrica, tot atat cat produc impreuna toate sistemele de energie solara din Romania in medie in 3 zile”, se arata in comunicatul companiei.

Sursa foto: goodhousekeeping.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea