Social

#acces #metrou #bicicleta

Vom avea voie cu bicicleta in metrou

Inceputul verii va aduce o bucurie biciclistilor din Capitala. Dupa indelungi dezbateri, conducerea Metrorex a decis sa raspunda pozitiv sutelor de pasionati de ciclism care au cerut sa poata transporta bicicleta cu metroul.

Orice posesor de bicicleta stie cat de greu se poate ajunge pe doua roti intr-un parc prin traficul supraaglomerat din Bucuresti. Metroul este pentru multi cel mai convenabil mijloc prin care pot transporta bicicleta la locul de agrement, numai ca accesul nu este permis. in ultimii ani, numarul locuitorilor Capitalei care merg cu bicicleta a crescut. Multi dintre acestia au cerut conducerii Metrorex sa permita accesul cu bicicleta in vagoane.

"Am luat in calcul doua variante"

Directorul Metrorex, Gheorghe Udriste , ne-a spus ca acest subiect a fost supus dezbaterii publice si ca, peste aproximativ o luna, biciclistii vor avea o surpriza. "Am luat in calcul doua variante. Prima este sa montam niste rastele in statiile din centru: Piata Victoriei , Romana, Universitate, Unirii, Tineretului si Eroilor. Aici, biciclistii vor putea parca. A doua masura consta in a permite accesul acestora, in week-end, in ultimul vagon", ne-a explicat Udriste.

Speranta moare ultima

De aproximativ trei ani, Federatia Biciclistilor din Romania face tot posibilul pentru ca iubitorii de ciclism sa poata folosi transportul in comun. "Este un pas inainte. Speram ca in timp sa avem acces cu bicicleta in metrou si in cursul saptamanii. in acest sens, voi inainta o noua cerere catre Metrorex", ne-a spus George Culda, vicepresedintele Federatiei Biciclistilor din Romania.

Premii de la Apa Nova


Astazi, in trafic, 10 biciclisti de la Apa Nova vor fi prezenti pe traseul: Casa Presei - Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle - Piata Victoriei - Piata Romana - Piata Universitatii - Piata Unirii - Parcul Tineretului . Ei vor oferi cadouri biciclistilor surprinsi in trafic pentru alegerea ecologica de transport. De asemenea, si soferii vor fi premiati. Aceasta actiune se inscrie in categoria evenimentelor organizate in fiecare luna de Apa Nova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea