Social

Voievodul Basescu si tarul Putin sunt, de fapt, frati de cruce

Se inteleg atat de bine, ca nici nu stiu cum putea sa ne treaca prin cap banuiala ca intre ei ar exista motive de galceava.

Si-au impartit frateste industriile care le faceau cu ochiul rusilor, aluminiul, gazul, rafinarea petrolului si benzinariile, incåt toti oligarhii lui Putin cu afaceri in Romånia sunt pe deplin multumiti. A avut grija ba Stolojan de treaba asta, ba insusi presedintele nostru drag. Stiti ce inseamna protejarea investitiilor reciproce? Este esenta increderii absolute dintre doua tari, care in cazul relatiilor la vårf dintre Basescu si Putin mumifica amintirile legate de pactul Ribentropp- Molotov si ingheata problema tezaurului.

Basescu este in stare sa se porcaiasca cu Tariceanu, doar ca rusilor sa nu li se clinteasca nici un fir de par din cap. Este capabil sa infrunte orice banuiala venita din partea primilor zece consumatori de energie din Romånia, doar ca patronii de la ALRO sa-i raporteze lui Putin ca totul in Romånia este haraso.

Anul trecut, presedintele s-a plåns ca in energie avem o mafie si ca in virtutea îndatoririlor sale constitutionale nu poate sa lase firmele la cheremul mafiei. Au zanganit arme, s-au incrucisat sabii , a curs sånge gårla. Presedintele a articulat ceva despre spagile decartate la guvern pentru a atrage contracte în domeniul energiei. In replica, fostul ministru Codrut Seres a dezvaluit ca baietii tarului de la ALRO au dus valizele cu bani la Cotroceni ca sa cumpere protectia voievodului.

Seres i-a amintit lui Basescu de cele trei telefoane pe firul scurt, in care presedintele il ruga mieros ca ALRO sa se bucure de cea mai ieftina energie de pe piata. Rolul asumat de Basescu, de a se face avocatul oligarhilor de la ALRO, este platit regeste in orice regim. Banii tarului puteau sa-l convinga sa se implice personal in protejarea investitiilor rusesti.

Cånd oligarhii aluminiului s-au plåns lui Basescu de practicile mafiote ale ciracilor premierului, presedintele, baiat simtit, i-a luat automat sub aripa lui proteguitoare si le-a livrat curent ieftin de la Hidroelectrica , de la prima måna, ca de la Basescu la Putin.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea