Social

#voronin #vladimir voronin #parlament #republica moldova #comunisti

Vladimir Voronin are sanse mari sa conduca Parlamentul moldovean

Republica Moldova isi schimba partial conducerea. Vladimir Voronin are sanse mari sa devina seful Legislativului moldovean , in timp ce fostul premier Zinaida Greceanii a prezentat ieri cererea de demisie a actualei echipe guvernamentale, pentru a permite instalarea unui nou executiv dupa alegerile din 5 aprilie.

Voronin, care a condus Moldova doua mandate consecutive, incepand cu 2001, nu mai poate candida pentru un nou mandat de presedinte al tarii, astfel ca cel mai probabil va conduce Parlamentul moldovean, care isi incepe astazi activitatea la Chisinau. In sedinta de azi, noul Legislativ, ales in urma alegerilor contestate din 5 aprilie si dominat de comunisti , isi va desemna conducerea si va stabili data desfasurarii alegerilor prezidentiale.

Conform Evenimentul Zilei, liderul comunistilor moldoveni a declarat ca, la finalul mandatului de sef de stat, vrea sa se concentreze pe activitatea pe care ar urma sa o aiba in Parlament. El ar urma sa conduca Parlamentul alcatuit in majoritate din membri ai Partidului Comunist, formatiune politica care a castigat alegerile, carora li se adauga parlamentari ai Partidului Liberal, Partidului Liberal Democrat si Aliantei Moldova Noastra.

Republica Moldova urmeaza sa-si desemneze si un nou Guvern, dupa ce ieri premierul Zinaida Greceanii a prezentat cererea de demisie a actualei echipe guvernamentale, instalata la 31 martie 2008, dupa ce cabinetul de ministri condus de premierul Vasile Tarlev si-a dat demisia. Astfel, fostul prim-ministru moldovean a urmat procedura constitutionala care sa permita instalarea unui nou executiv dupa alegerile din 5 aprilie.  

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea