Social

Vladimir Putin a acceptat azi sefia Partidului Rusia Unita

Vladimir Putin, presedintele partidului Rusia Unita. Presedintele rus a acceptat astazi sa conduca cel mai important partid rus, anuntand ca este pregatit sa preia aceasta responsabilitate suplimentara pentru urmatorii 4 ani.

Ieri partidul Rusia Unita a aplicat ultimele modificari pentru ca presedintele Putin sa devina si presedinte al formatiunii majoritare in Duma rusa. Astfel, membrii partidului au acceptat amendamente si au instituit functia de presedinte al formatiunii, permitand in acest mod ca aceasta sa fie ocupata de o persoana care nu este membra a partidului.

Putin va deveni si premier al Rusiei in mai, dupa ce in locul sau, la Kremlin va fi investit castigatorul alegerilor de la inceputul acestui an din Rusia, Dmitri Medvedev. Pe 7 mai acesta din urma va deveni oficial presedintele Rusiei , urmand a-l avea pe actualul presedinte Putin pe post de prim ministru.

Aceasta noua “dispozitie de forte” pare a fi, conform parerilor analistilor, una care va lua din rolurile presedintelui, intarind insa puterile premierului, care va beneficia si de functia  de sef al partidului care detine majoritatea absoluta in Parlament. Acest nou sistem instituit de Putin spre sfarsitul mandatului sau la Kremlin, cel in care Rusia Unita va avea un rol central in stat, a provocat discutii precum cea care compara acest partid cu fostul Partid Comunist sovietic .

Rusia Unita, partid criticat ca fiind mostenitorul Partidului Comunist sovietic si care revendica doua milioane de membri, si-a inceput luni cel de-al "IX-lea congres" anual, la doi pasi de Kremlin si avand pe fundalul scenei sloganul "Impreuna vom castiga". Actualul sau lider anuntase in prima zi a congresului ca ii va cere lui Putin sa conduca partidul.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea