Social

Vladescu a sesizat Parchetul pentru scurgeri de informatii in privatizarea BCR

Parchetul a fost sesizat de Comisia pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) cu privire la unele scurgeri de informatii in cursul negocierilor cu potentialii cumparatori, a anuntat, ieri, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu .

Desi finalistii in cursa pentru BCR cerusera in mod explicit ca aceste informatii sa ramana secrete pana la semnarea contractului de preluare a pachetului de 62% din actiunile BCR, saptamana trecuta, presa centrala a publicat date din cursul procesului de negociere, inclusiv sumele oferite de potentialii cumparatori ai bancii. Surse guvernamentale ne-au declarat ca toti cei noua membri ai Comisiei de Privatizare a BCR dar nu numai - au avut acces la datele prezentate in ofertele competitorilor. Acestia sunt Sebastian Vladescu, ministrul finantelor - presedinte (PNL), Aleodor Francu, seful cancelariei premierului (PNL), Bogdan Olteanu (PNL), Gheorghe Pogea, vicepremier (PD), Sebastian Bodu , secretar de stat in Ministerul Finantelor (PD), Gheorghe Barbu , ministrul muncii (PD), Nicolae Cinteza, director in BNR, Adrian Cosmescu, director in BNR, Giliola Ciorteanu, presedinte interimar al AVAS.

Intr-o intalnire cu reprezentantii societatii civile pe tema transparentizarii achizitiilor publice si contractelor de privatizare, Vladescu, care este si presedintele Comisiei de privatizare a BCR, a spus ca toti potentialii cumparatori ai bancii au cerut clauze "extrem de stricte" pentru confidentialitatea ofertelor. "Fiecare dintre potentialii cumparatori ai BCR au cerut expres ca pretul oferit - indiferent daca se va califica pentru cumparare - va ramane strict confidential", a afirmat Sebastian Vladescu.

La randul sau, premierul Calin Popescu-Tariceanu, prezent la intalnire, a explicat ca a fost deranjat de aparitia in presa a unor informatii din cursul negocierilor pentru privatizarea BCR, inclusiv sumele oferite de cei interesati, in conditiile in care el insusi nu poate avea acces la astfel de date. (C.S.)



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea