Social

#Vlad Voiculescu #depunere juramant #ministrul sanatatii

Vlad Voiculescu este oficial noul ministru al Sanatatii

Vlad Voiculescu a fost numit in functia de Ministru al Sanatatii. Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul care atesta acest lucru. Ceremonia de depunere a juramantului urmeaza sa aiba loc la ora 14:00.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi seara, ca a trimis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii si ca acesta va depune vineri juramantul de investire. Acesta si-a asumat riscul de a numi in functie un on fin afara sistemului.

"Am ezitat in aceasta perioada intre un om din sistem, care sa cunoasca sistemul si sa vina cu o propunere de reforma, si unul din afara care sa cunoasca sistemul, (...) dar care sa vina cu o viziune, cu echidistanta, data fiind situatia (...), asteptarile din partea societatii, tensiunile din sistemul medical. Am decis sa-mi asum un risc si sa vin cu aceasta propunere", a spus Ciolos, precizand ca Vlad Voiculescu este un economist, care de cativa ani a avut ocazia sa cunoasca sistemul medical, cu care a lucrat ca reprezentant al societatii civile, potrivit mediafax.ro.

Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finantelor, are o experienta de 14 ani de munca in Viena si este initiatorul "Retelei Citostaticelor" care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din Romania.

Sursa foto: 7est.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea