Social

#religie #religie in scoli #cantari religioase #programa de religie

Vizite la biserici si cantari religioase, prevazute in programa de Religie pentru grupa pregatitoare

Curriculumul pentru clasa pregatitoare , supus dezbaterii publice in perioada 1-15 martie include si Religia, careia ii este alocata o ora pe saptamana.

Astfel, copiii vor invata texte biblice, colinde sau cantari religioase ("Tie, Doamne ", Troparul Invierii Domnului etc) si rugaciuni precum "Toti, cu inima curata"sau "Doamne, Doamne, ceresc Tata").

Procesul de invatare include vizite la biserici, vizionarea de filme tematice sau cautarea pe internet a unor informatii sau imagini avand continut religios.

Copiii trebuie ca, pana la finalul clasei pregatitoare, sa poata identifica elemente de baza ale credintei religioase, sa poata analiza "caracteristicile comportamentale ale unui bun crestin, pe baza valorificarii unor situatii din viata de zi cu zi", sa poata aplica "reguli de comportament moral-crestin in contexte de viata familiare", sa poata identifica elemente de diferentiere intre oameni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea