Social

Vitamina C, benefica pentru persoanele cu probleme cardiovasculare

Suplimentele zilnice de vitamina C scad nivelul colesterolului cu 5 procente si reduc alti factori vinovati de producerea bolilor cardiovasculare, conform specialistilor americani.

Ei spun ca doze de 500 miligrame sunt suficiente pentru a produce aceste efecte, dar si pentru a inregistra o scadere cu 8,8 la suta a trigliceridelor. Desi procentele pot parea nesemnificative, specialistii spun ca ele se traduc intr-o scadere insemnata a cazurilor de boli de inima .

Cercetatorii au analizat in 13 secvente, 14 grupuri care aveau un nivel ridicat la „masurarea” colesterolului. Subiectii, cu varsta medie de 58 de ani, au primit doza de vitamina C zilnic, intre 3 si 24 de saptamani. Incercand sa explice modul de actionare, profesorii care au monitorizat pacientii spun ca este posibil ca vitamina C sa interactioneze cu oxigenul reactiv, care inhiba astfel traseul colesterolului, pentru a putea fi eliminat mai usor.

O alta explicatie posibila ar putea fi efectul protector asupra unor receptori, care ar ajuta astfel la indepartarea colesterolului de organele vitale. Cercetatorii spun ca desi pare o modificare nesemnificativa, orice beneficiu adus bolnavilor cardiovasculari este binevenit.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea